Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

GSI: Και Έσται η Εσχάτη Πλάνη Χείρων της Πρώτης

Ηλεκτρική Διασύνδεση Κύπρου: Και Έσται η Εσχάτη Πλάνη Χείρων της Πρώτης

Είναι γνωστό ότι εδώ και μερικούς μήνες το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου έχει κυριολεκτικά βαλτώσει μετά την άρνηση του Κύπριου Ρυθμιστή (ΡΑΕΚ) να αποδεχθεί τους όρους κατασκευής και λειτουργίας του έργου που έχει προτείνει ο ΑΔΜΗΕ, που από τον Οκτώβριο 2023 έχει αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης του έργου. 

ΙΕΝΕ: Διαφοροποιημένο το Ενεργειακό Προφίλ της Ελλάδας τον Ιούλιο - Αύξηση Τιμών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου

Σημαντικά διαφοροποιημένο και με αρκετά υψηλότερες τιμές στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο αναδεικνύεται το ενεργειακό καταναλωτικό προφίλ της χώρας για τον μήνα Ιούλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα του μηνιαίου Δελτίου Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) που ανακοινώθηκε χθες (29/8) και εστάλη στα μέλη του Ινστιτούτου (εδώ).

Η Διακοπή της Παράγωγης Αργού στην Λιβύη Βάζει Φωτιά στις Αγορές

Στην άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου οδηγούν οι φόβοι ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή  σε συνδυασμό με την αναζωπύρωση της σύγκρουσης στο εσωτερικό της Λιβύης για τον έλεγχο των εσόδων από τις πωλήσεις «μαύρου χρυσού». Η μη αναγνωρισμένη διεθνώς κυβέρνηση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, που ελέγχει το ανατολικό τμήμα της Λιβύης, εκεί που βρίσκονται και οι περισσότερες πετρελαιοπηγές της χώρας, ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή και τις εξαγωγές ως αντίδραση επειδή η κυβέρνηση της Τρίπολης έθεσε

Δείτε ακόμη

Νότια Κορέα: Δυναμική Είσοδος στην Ευρωπαϊκή Αγορά Πυρηνικής Ενέργειας

Με το βλέμμα στραμμένο στην ευρωπαϊκή αγορά, η Νότια Κορέα προχωρά δυναμικά για την κατασκευή νέων πυρηνικών μονάδων εκτός Ασίας. 

Η Equinor Αποχωρεί από Τρεις Αγορές Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας

Η νορβηγική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Equinor ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από βασικές αναδυόμενες αγορές του παγκόσμιου τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Αφού έκλεισε το γραφείο της στο Βιετνάμ, τώρα ακυρώνει όλα τα υπεράκτια αιολικά έργα στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Η Equinor επικαλέστηκε τα υψηλά επιτόκια, τον πληθωρισμό στο κόστος εξοπλισμού και κατασκευής και τις καθυστερήσεις

Απώλειες 6 Δισ. Ευρώ Χωρίς την Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η Κύπρος αν δεν υλοποιηθεί το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα, θα στερηθεί ένα τεράστιο ποσό που υπολογίζεται περίπου σε 6 δισ. ευρώ και αφορά το συνολικό κοινωνικό όφελος, αφαιρουμένου του κόστους κατασκευής του έργου που ανέρχεται στα 1.9 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη κόστους-οφέλους που έδωσε ο ΑΔΜΗΕ στην κυβέρνηση και η οποία με τη σειρά της την παρέδωσε χθες στην Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής.

 

ΗΠΑ - Εξορυκτική βιομηχανία : Σπεύδουν να κλείσουν τα κρατικά δάνεια πριν την Ελευση Τραμπ

Αμερικανοί ιδιοκτήτες ανθρακωρυχείων, επενδυτές  και ανακυκλωτές μπαταριών σπεύδουν να κλείσουν κρατικά δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από τον Ιανουάριο από την ανησυχία ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εάν επανεκλεγεί, θα μπλοκάρει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για την ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής κρίσιμων ορυκτών για την ενεργειακή μετάβαση.

Repsol: Γιατί Επενδύει στα Βιοκαύσιμα

Ασχέτως του τι θα γίνει στο άμεσο ή μακρινό μέλλον, θα θυμόμαστε το 2024 ως το έτος του “μεγάλου πισωγυρίσματος” στον ενεργειακό τομέα. Μετά από μία— ομολογουμένως σύντομη— περίοδο κλιματικής ευαισθησίας, οι μεγάλοι πετρελαϊκοί κολοσσοί αποφάσισαν ότι προτιμούν τα σίγουρα κέρδη, ενισχύοντας την έκθεσή τους στα ορυκτά καύσιμα και μειώνοντας τους όποιους στόχους απανθρακοποίησης είχαν θέσει. 

Οι Μεγάλες Πετρελαϊκές Επικεντρώνονται στις Εξορύξεις Βαθέων Υδάτων

Οι έρευνες βαθέων υδάτων συνεχίζουν να κυριαρχούν στους δείκτες αναφοράς των πετρελαϊκών κολοσσών για τη δημιουργία πρόσθετης αξίας.

ΕΛΕΤΑΕΝ: Ψευδής ο Ισχυρισμός ότι οι Ανεμογεννήτριες Μειώνουν τις Βροχοπτώσεις

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διακινήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα το ψεύδος ότι οι ανεμογεννήτριες μειώνουν τις βροχοπτώσεις. Υπήρξε ακόμα και ισχυρισμός ότι από την ξηρασία που δημιουργούν οι ανεμογεννήτριες, προκαλούνται δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι.

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}