Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Σημαντικά Ανοικτά Θέματα στην Ενέργεια Καλείται να Αντιμετωπίσει Άμεσα η Νέα Κυβέρνηση

Σημαντικά Ανοικτά Θέματα στην Ενέργεια Καλείται να Αντιμετωπίσει Άμεσα η Νέα Κυβέρνηση

Μια ολόκληρη σειρά από ανοικτά και κατεπείγοντα θέματα καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός ΥΠΕΝ, Κωστής Χατζηδάκης, στις πρώτες κιόλας ημέρες από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Τα θέματα αυτά σχετίζονται άμεσα με τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ενεργειακού συστήματος της χώρας και αφορούν κυρίως στην αγορά ηλεκτρισμού, με επίκεντρο την ΔΕΗ, αλλά και το φυσικό αέριο,

Με Νέα Ενέργεια για την Ενέργεια- Οι Πρωταγωνιστές της Επόμενης Ημέρας

Καθώς η παράδοση και παραλαβή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να συμβεί στις δύο μετά το μεσημέρι, και με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού,. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον νέο ΥΠΕΝ να έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα, σήμερα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που θα καλούνται να φορτίσουν την μπαταρία της ενέργειας για την επόμενη κοινονβουλευτική θητεία.

Παντελής Κάπρος: Προοπτική Μακροχρόνιας Μετεξέλιξης του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας

Το σύνολο του φάσματος του ηλεκτρικού τομέα, από τη ζήτηση, την παραγωγή, το σύστημα και την αγορά, βρίσκεται σήμερα σε τροχιά μεγάλων αλλαγών, τόσο στην τεχνολογία όσο και στη δομή της αγοράς. Καθώς ο ηλεκτρικός τομέας αναπτύσσεται παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη, αφού η ζήτηση ηλεκτρισμού αυξάνεται καθώς μεγεθύνονται τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και λειτουργεί ως επιταχυντής της ίδιας της ανάπτυξης, επειδή συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας.

Δείτε ακόμη

Οι Εκλογές, ο Aνθρακας και οι ΑΠΕ

Η αυξανόμενη τάση των πολιτικών που υιοθετούν τη ρητορική για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και την τιμολόγηση του άνθρακα, πιέζει τις κυβερνήσεις να αναπτύξουν και να κοινοποιήσουν σχέδια απολιγνιτοποίησης της ενέργειας αλλά και ομαλής μετάβασης (just transition) 

Αριστερές Μεταμορφώσεις

Θα ανέμενε κανείς, ύστερα από την εκλογική ήττα τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια, να μπουν σε mood «αυτοκριτικής», να αναζητήσουν τα αίτια της αποτυχίας, να επεξεργαστούν το «μήνυμα» που τους έστειλε το εκλογικό σώμα.

Ενδιαφέρον για Ενεργειακές Κοινότητες σε Νησιωτικούς Δήμους

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει σε νησιωτικούς δήμους της χώρας η δυνατότητα ίδρυσης ενεργειακών κοινοτήτων για την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Την αρχή την έχουν κάνει νησιά, όπως η Τήλος, ή η Κύθνος, ωστόσο έπεται συνέχεια στη κατεύθυνση δημιουργίας συστημάτων παραγωγής ενέργειας

Η Μείωση του Κόστους στις ΑΠΕ «Απειλεί» Επενδύσεις LNG Αξίας 1,3 Τρις Δολαρίων

Η μείωση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα καταστήσει μακροπρόθεσμα ένα μεγάλο αριθμό έργων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μη κερδοφόρα και θα θέσει σε κίνδυνο πολλά από τα επενδυτικά πρότζεκτ αξίας 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που δρομολογούνται παγκοσμίως σήμερα, σύμφωνα με έκθεση της Global Energy Monitor που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα

Η Ολλανδική Vroon Offshore Services Αποχωρεί από τη Γεώτρηση του Yavuz

Την απόφασή της να μην «υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του Yavuz σε κυπριακά ύδατα» ανακοίνωσε η ολλανδική Vroon Offshore Services, ιδιοκτήτρια εταιρεία των πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων υδρογονανθράκων VOS PRIME και VOS PRINCE.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Πτώση για τη Μέση ΟΤΣ

Πτωτική πορεία κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}