Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Αυξάνεται Επικίνδυνα η Ενεργειακή Εξάρτηση της Ελλάδας από την Τουρκία

Αυξάνεται Επικίνδυνα η Ενεργειακή Εξάρτηση της Ελλάδας από την Τουρκία

Η είδηση της περασμένης Παρασκευής (26/7) για την οριστική παράκαμψη της Ελλάδας από τον Turkish Stream ήρθε να επιβεβαιώσει τελεσίδικα πλέον αυτό για το οποίο το energia.gr και ο συγγραφέας προειδοποιούν εδώ και δύο χρόνια μέσα από ρεπορτάζ και αναλύσεις (λχ. βλέπε άρθρο μας της 24/1/2019 με τίτλο Δέσμιοι της Άγκυρας μετά την οριστικοποίηση της Βαλκανικής όδευσης του Turkish Stream). 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Energia.gr: Αλλαγή Σκηνικού στα ΕΛΠΕ -Η Πλευρά Λάτση Προωθεί Λύση με ΑμερικανοΙσραηλινούς Επενδυτές για τις Μετοχές του Ομίλου

Τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μαξίμου, την προηγούμενη Πέμπτη, 25 Ιουλίου, ο Σπύρος Λάτσης, δεν μονοπώλησε η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό. Οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά τα επόμενα βήματα για το μέλλον των ΕΛΠΕ, στα οποία ο Έλληνας τραπεζίτης και εφοπλιστής κατέχει το 45,5% των μετοχών μέσω της εταιρείας Paneuropean.  

Κ. Χατζηδάκης: Η Χώρα Πρέπει να Πάει σε Σταδιακή Απολιγνιτοποίηση

Η παραγωγή ενέργειας από άνθρακα στην ΕΕ μειώθηκε κατά 19% το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι υψηλότερες τιμές δικαιωμάτων CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) και οι φθηνότερες τιμές παραγωγής 

Δείτε ακόμη

Αλάσκα: Η Πτωτική Πορεία της Παραγωγής Πετρελαίου Φέρνει στο Προσκήνιο την Αξιοποίηση της Γεωθερμίας

Ριζική μεταστροφή στο ενεργειακό της μείγμα θέλει να κάνει η Αλάσκα, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο με τη γεωθερμία. Τα ανεκμετάλλευτα γεωθερμικά πεδία, σε συνδυασμό με την πτωτική πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το πετρέλαιο στη χώρα, οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Η Ρωσία Εξετάζει το Ενδεχόμενο Ενεργειακής Συνεργασίας με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, εάν τα ενεργειακά πρότζεκτ στην περιοχή θεωρηθούν εμπορικά βιώσιμα, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ακριβότερες Εξαγωγές - Λιγότεροι Τουρίστες οι Επιπτώσεις ενός Ατακτου Brexit

Το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit είναι πιο πιθανό από ποτέ μετά την ανάληψη της Πρωθυπουργίας από τον σκληρό Brexiteer Μπόρις Τζόνσον. Και οι προετοιμασίες ΕΕ και Βρετανίας είναι εντατικές, λαμβάνοντας μάλιστα.. πολεμικές διαστάσεις. Θέλοντας να μιμηθεί τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο νέος Βρετανός Πρωθυπουργός επιδιώκει την συγκρότηση «πολεμικού συμβουλίου» για το Brexit και διαμηνύει στους Ευρωπαίους ότι αν δεν αλλάξουν στάση δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Ασύλητοι

Ο σύντροφος Τσίπρας καθιέρωσε διεθνώς τον όρο «κωλοτούμπα», όταν το 63% εναντίον της λιτότητος του ευρώ μετέβαλε εν μια νυκτί εις αποδοχήν της υπό του Ελληνικού λαού, στο προ τετραετίας δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει την κυβίστηση των προεκλογικών υποσχέσεων της, κατά δόσεις.

Γιώργος Στάσσης: Πρόσωπο- Έκπληξη ο Nέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ

Ο κ. Γιώργος Στάσσης, μηχανικός, στέλεχος του πολυεθνικού ενεργειακού ομίλου ENEL είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Όπως έγινε γνωστό, το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. -Υπερταμείο- αποφάσισε να εισηγηθεί στην Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ΑΕ, το πρόσωπο του κ. Στάσση ως επικεφαλής της Επιχείρησης. Συνεργάτες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, υπογράμμιζαν ότι «ο Γιώργος Στάσσης είναι μάνατζερ 

ΥΠΕΝ: Θετική Γνωμοδότηση για το Εργο Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο Νότιο Λιμένα Πατρών

Θετική γνωμοδότησή του για το έργο της εγκατάστασης τροφοδοσίας και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ - LNG) στο νότιο λιμένα Πατρών, εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης POSEIDON MED II.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Σημαντική Άνοδος για τη Μέση ΟΤΣ

Ανοδική πορεία κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}