Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Εθνικά Συμφέροντα και Ερευνες Υδρογονανθράκων Πάνε Μαζί

Εθνικά Συμφέροντα και Ερευνες Υδρογονανθράκων Πάνε Μαζί

Καθώς τους τελευταίους μήνες κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις με οργανωμένες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ από πλωτά γεωτρύπανα της κρατικής εταιρείας πετρελαίων TPAO και ενώ άλλα σκάφη της εδώ και χρόνια διεξάγουν σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής 

Βιομάζα: Τα Βήματα που θα Πρέπει να Ακολουθήσει η Ελλάδα

Κάθε καλοκαίρι ακούμε συμβουλές στα ΜΜΕ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το τι θα πρέπει να αποφεύγουν οι πολίτες, ώστε να μην προκαλούνται δασικές πυρκαγιές. Για τη χώρα μας ωστόσο παραμένει άγνωστη λέξη η διαχείριση της βιομάζας, που ως ένα βαθμό μπορεί να αποτρέψει τις δασικές πυρκαγιές.

Πυκνώνουν τα ...Σύννεφα Πάνω από Αμύνταιο και Καρδιά

Στην κρίση των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα τεθεί η συνέχιση λειτουργίας του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου. Κι αυτό μετά την προσφυγή που κατέθεσαν προ ημερών η δεξαμενή σκέψης «The Green Tank» και η οργάνωση δικηγόρων περιβάλλοντος ClientEarth.

Δείτε ακόμη

Το Στοίχημα να Ακολουθήσουν και Αλλα Νησιά το Παράδειγμα της Σίφνου

Την ώρα που σε Ελλάδα και Ευρώπη γίνεται μεγάλη συζήτηση σε σχέση με την ενεργειακή μετάβαση, φορείς και οργανισμοί διαπιστώνουν πως η έλλειψη χρηματοδότησης παραμένει ένα από τα κυριότερα προβλήματα στην προσπάθεια της ενεργειακής μετάβασης. Πάντως, μέχρι στιγμής σύμφωνα 

Διάψευση Προσδοκιών

Οι προσδοκίες των οικονομολογούντων από την μείωση των Αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25% διεψεύσθησαν. Το δολλάριον ανετιμήθη στο 1,1043 ανά ευρώ (κάνοντας το εισαγόμενο στην χώρα μας πετρέλαιον ακριβότερο). Το χρηματιστήριον της Νέας Υόρκης προσωρινώς υπεχώρησε από τα πρωτοφανή ύψη. Η καμπύλη αποδόσεως των ομολόγων «αμβλύνθη», ως η εθνική μνήμη των νεοδημοκρατών από τις Πρέσπες.

Gazprom: Η Κατασκευή του Nord Stream 2 Εχει Ολοκληρωθεί κατά το 71%

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι έχουν ήδη κατασκευασθεί 1739,4 χιλιόμετρα -ήτοι το 71%- του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος θα καταλήγει από τη Ρωσία μέσω Βαλτικής στη Γερμανία.

Κ. Χατζηδάκης: «Επειγόμεθα για το Θέμα της Διασύνδεσης της Κρήτης»

Η Ελλάδα θέλει την ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο και το Ισραήλ. Και γιατί να μην τη θέλει; Την θέλει για το φυσικό αέριο και όχι για τον ηλεκτρισμό; Θα ήταν παράλογο. Δεν θα είχε κανένα νόημα, θα ήταν τρελό. Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα και την δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη διασύνδεση για το φυσικό αέριο και στο σχεδιασμό 

Παλιγγενεσία

Ο διορισμός της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου ως προέδρου της «Επιτροπής 2021» που θα οργανώσει τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ένδοξη επανάσταση του 1821 υπήρξε πρόωρος και ατυχής. Το μεν διότι απέχομε από το θέρος του 2021 είκοσι τέσσαρες μήνες, το δε, καθ’ όσον η κυρία Γιάννα οφείλει ακόμη τον απολογισμό των δαπανών για τους «Ολυμπιακούς Αγώνες» του 2004, που βαραίνουν στο τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας.

Την Αποχώρησή τους από τη Συνθήκη Πυρηνικού Αφοπλισμού INF Επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα την επίσημη αποχώρησή τους από τη συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού INF, κατηγορώντας εκ νέου τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη σημαντική αυτή διμερή συμφωνία που είχε συναφθεί την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και προσάπτοντας στη Μόσχα ότι είναι «η μόνη υπεύθυνη».

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}