Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Παρά την Αλματώδη Ανάπτυξη των ΑΠΕ, Παραμένει Υψηλή η Εξάρτηση από τα Ορυκτά Καύσιμα

Παρά την Αλματώδη Ανάπτυξη των ΑΠΕ, Παραμένει Υψηλή η Εξάρτηση από τα Ορυκτά Καύσιμα

Άνθρακας, πετρέλαιο και φυσικό αέριο πρόκειται αθροιστικά να καλύπτουν το 85% της παγκόσμιας ενεργειακής προμήθειας μέχρι το 2040, σε σύγκριση με το 90% που καλύπτουν σήμερα, συμπεραίνει η μόλις εκδοθείσα έκθεση της γνωστής εταιρείας ενεργειακών συμβούλων Wood Mackenzie.

Οι Διασυνδέσεις της Κρήτης και οι Προκλήσεις στη Λειτουργία τους

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης έπρεπε να λειτουργεί τουλάχιστον από την προηγούμενη δεκαετία, αλλά έλειψαν οι δέουσες αποφάσεις με αποτέλεσμα τόσο οι καταναλωτές όσο και η οικονομία να έχουν πληρώσει σχεδόν τέσσερεις φορές την επένδυση. Επειδή επί σειρά ετών έλειπαν οι πρωτοβουλίες από την Ελληνική πλευρά το κενό καλύφθηκε από αυτόκλητους υποστηρικτές χωρίς να διαθέτουν τις σχετικές εμπειρίες και δυνατότητες, με αποτέλεσμα να εμφανισθούν εμπόδια όταν η σημερινή διοίκηση του ΑΔΜΗΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την διασύνδεση της Κρήτης.

Tα 200 Εκατ. Ευρώ για την Ενίσχυση της ΔΕΗ Αναζητεί το ΥΠΕΝ

Τη δύσκολη εξίσωση για το ζήτημα που αφορά στην απόδοση των οφειλόμενων από το 2011 Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στη ΔΕΗ, καλείται να επιλύσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) μέσα σε λίγες εβδομάδες. Στόχος να βρεθούν τα περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθεί η «τρύπα» της επιχείρησης.

Δείτε ακόμη

Ανοικτό το Ενδεχόμενο Συνεργασίας Τουρκίας - Ρωσίας και στην Ανατολική Μεσόγειο με Επίκεντρο τους Υδρογονάνθρακες

Μπορεί οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ να μην διανύουν και την καλύτερη περίοδο, ωστόσο η συνεργασία Άγκυρας-Μόσχας ολοένα και εξελίσσεται, προκαλώντας συναγερμό στην Μεσόγειο. Είναι γνωστό ότι οι δυο πλευρές συνεργάζονται τόσο στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου όσο και στην κατασκευή του αγωγού Turkish Stream. 

Επτάμηνο Συνεχούς Ανοδικής Πορείας για το ΧΑ με τις Ενεργειακές Εταιρείες στο Επίκεντρο

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, δηλ. τους πρώτους επτά μήνες του 2019, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) σημειώνει μία συνεχή ανοδική πορεία. Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη (31/7), που έλαβε χώρα η τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,14% στις 889,93 μονάδες με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα €99,42 εκατ., όντας η πρώτη φορά μετά το διάστημα Αυγούστου 2012-Φεβρουαρίου 2013, που είχε καταγραφεί ένα τέτοιο ανοδικό σερί.

Κ. Χατζηδάκης: Σε Εύλογο Χρονικό Διάστημα οι Ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η κυβέρνηση με τις αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για όλες τις εκκρεμότητες του ενεργειακού τομέα, αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις των δύο εμβληματικών εταιρειών, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το μοντέλο με το οποίο σκοπεύει να προχωρήσει.

Merrill Lynch: Κατάρρευση των Τιμών του Αργού Αν η Κίνα Αψηφήσει τις Αμερικανικές Κυρώσεις Κατά του Ιράν

Εάν η Κίνα αποφασίσει να αψηφήσει την τελευταία απειλή των ΗΠΑ για επιβολή δασμών αυξάνοντας τις εισαγωγές ιρανικού αργού πετρελαίου, ερχόμενη σε ανοιχτή αντίθεση προς τις αμερικανικές κυρώσεις για το Ιράν, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά και να βυθιστούν κατά 20 έως 30 δολάρια το βαρέλι. Αυτό αναφέρει έκθεση της αμερικανικής τράπεζας Merrill Lynch που έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC

Αγορά Ηλεκτρισμού: Δεύτερη Συνεχόμενη Άνοδος για τη Μέση ΟΤΣ

Ανοδική πορεία για δεύτερο συνεχόμενο επταήμερο κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2018 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}