Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Εντονο Ενδιαφέρον Προσελκύει το Συνέδριο που Οργανώνει το Energy Institute στο Λονδίνο σε Συνεργασία με το IENE

Εντονο Ενδιαφέρον Προσελκύει το Συνέδριο που Οργανώνει το Energy Institute στο Λονδίνο σε Συνεργασία με το IENE

Το Energy Institute, σε συνεργασία με το IENE, διοργανώνει στο Λονδίνο στις 7 Οκτωβρίου συνέδριο με τίτλο «East Mediterranean: The New Natural Gas Frontier». Μετά τις ανακαλύψεις σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, όπως το Leviathan και το Tamar στο Ισραήλ, το Zohr στην Αίγυπτο και η Αφροδίτη και ο Γλαύκος στην Κύπρο, η Ανατολική Μεσόγειος έχει αναδειχθεί σε σημαντική περιοχή για τις δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. Σήμερα, οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου διεθνώς δραστηριοποιούνται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των BP, ENI, ExxonMobil, Total και Shell.

Στυγνός Εκβιασμός της Τουρκίας: Στέλνει Μετανάστες για να Πιέσει για την ΑΟΖ

Το «πυρηνικό όπλο» του μεταναστευτικού βγάζει εκ νέου από την φαρέτρα του ο Τούρκος Πρόεδρος για να εκβιάσει Ελλάδα, Κύπρο και ΕΕ για τα θέματα της ΑΟΖ και της  απελευθέρωσης της βίζας. Διότι αν  η αύξηση των ροών  συνεχιστεί με την ίδια ένταση το πρόβλημα σύντομα δεν θα βαρύνει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα μετατοπιστεί  και στην υπόλοιπη ΕΕ, επαναφέροντας μνήμες από το 2015. Με την ειδοποιό διαφορά ότι οι διάδρομοι προς την Δυτική Ευρώπη παραμένουν κλειστοί και τα κράτη μέλη δεν έχουν παρά αόριστες υποχρεώσεις για την υποδοχή νέων προσφύγων.

Ενισχύονται οι Σινορωσικοί Δεσμοί Μετά από Συμφωνία για τη Μονάδα Πετροχημικών Amur

Η Sibur, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετροχημικών της Ρωσίας, πρόκειται να υπογράψει συμφωνία προμήθειας με φυσικό αέριο, η οποία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την παραγωγική ικανότητα της μονάδας Amur που προσανατολίζεται στην κινεζική αγορά, δίνοντας ενδεχομένως το έναυσμα για περαιτέρω επενδύσεις ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ακόμη

ΥΠΕΝ: 25% Μείωση του ΕΤΜΕΑΡ – Σχεδιασμός για Ενίσχυση του ΕΛΑΠΕ

Δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση για τον «Καθορισμό Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ ανά κατηγορία καταναλωτών». Η χρέωση βάσης για τα έτη 2019 και 2020 ορίστηκε στα 17€/MWh, δηλαδή μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 25% για τους οικιακούς καταναλωτές και 35% για τους λοιπούς καταναλωτές Χαμηλής Τάσης.

Πρωτοκαθεδρία Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου στην Παραγωγή Βιοαερίου – Εκτός Στόχων του 2020 η Ελλάδα

Η Bioenergy Europe, σε συνεργασία με την European Biogas Association, δημοσίευσαν πρόσφατα μια έκθεση για το βιοαέριο για το έτος 2019, η οποία δείχνει ότι η παραγωγή βιοαερίου στην Ευρώπη έχει αυξηθεί εκθετικά από το 1990. Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία είναι οι τρεις χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή, σε αντίθεση με την Ελλάδα, της οποίας η παραγωγή αντιστοιχεί στο 0.63% της συνολικής παραγωγής στην Ευρώπη, όταν ο στόχος της με βάση το εθνικό σχέδιο δράσης για την ανανεώσιμη ενέργεια της Ε.Ε. για το 2020 είναι 1,3%.

Η Σημαντική Συνεισφορά των Ενεργειακών Εταιρειών στο ΧΑ

Την περασμένη εβδομάδα, στις 28 Αυγούστου, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) έκλεισε με κέρδη 1,42% στις 843,42 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα €66,1 εκατ. και με την μετοχή της ΔΕΗ να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Νόβακ: Οι Ινδικές Εταιρείες Σκοπεύουν να Αυξήσουν τις Προμήθειές τους σε Ρωσικό LNG

Οι ινδικές εταιρείες σκοπεύουν να αυξήσουν τις προμήθειές τους σε ρωσικό LNG και, συγκεκριμένα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά ποσοτήτων αερίου από τα μελλοντικά πρότζεκτ της Novatek - τα Arctic LNG-2 και Arctic LNG-3. Αυτό αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, σε δηλώσεις του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ινδίας Dharmendra Pradhan

Αγορά Ηλεκτρισμού: Σημαντική Άνοδος για τη Μέση ΟΤΣ

Ανοδική πορεία κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}