Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Η Υπερκάλυψη του Ομολόγου των ΕΛΠΕ Σηματοδοτεί μια Νέα Εποχή στη Χρηματοδότηση του Ελληνικού Ενεργειακού Τομέα

Η Υπερκάλυψη του Ομολόγου των ΕΛΠΕ Σηματοδοτεί μια Νέα Εποχή στη Χρηματοδότηση του Ελληνικού Ενεργειακού Τομέα

Η τεράστια επιτυχία που σημείωσε η έκδοση του 5ετούς ομολόγου των ΕΛΠΕ, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,125% έναντι 2,5% που ήταν η αρχική πρόβλεψη όταν άνοιξε το βιβλίο προσφορών την περασμένη Παρασκευή το πρωί 

To...Γιοφύρι του Κατακόλου- Νέα Γραφειοκρατικά Εμπόδια στην Εξόρυξη Πετρελαίου από την Energean

Το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας, η «Πρωτοβουλία Ηλείας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων», μια κίνηση πολιτών που συνεργάζεται και με άλλες σχετικές πρωτοβουλίες, συλλόγους και  κινήσεις πολιτών, με στόχο την ενημέρωση και την αποτροπή των εξορύξεων υδρογονανθράκων, διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης που περιελάμβανε και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Δέλτα - Οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου» από τον «Εξάντα».

Τέσσερα Χρόνια Μετά η ΕΕ και Πάλι Θεατής στο Προσφυγικό

Μνήμες της προσφυγικής κρίσης του 2015 επανέρχονται στο προσκήνιο μετά την έξαρση των μεταναστευτικών ροών το καλοκαίρι και τα τελευταία τραγικά περιστατικά στην Μόρια. Μόνη της για μια ακόμη φορά η Ελλάς προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το ανεξέλεγκτο κύμα μεταναστών που έρχεται από την Τουρκία.

Δείτε ακόμη

‘Μετωπική’ Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης στη Βουλή για τις Συμβάσεις Υδρογονανθράκων

Σε ανεβασμένους τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για τις τέσσερις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και δυτικά της Κρήτης. Υπέρ των συμβάσεων έχουν ταχθεί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ‘παρών’ και το ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 να τις καταψηφίζουν.

ΔEΗ: Σε Ισχύ από Σήμερα το Νέο Σύστημα Διακανονισμού Οφειλών

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει από σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2019, ένα «νέο, απλούστερο και αυτοματοποιημένο σύστημα διακανονισμού οφειλών που όχι μόνο δίνει δυνατότητα σε εκατομμύρια οφειλέτες να κάνουν μια νέα αρχή, αλλά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ταχεία μείωση των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Επιχείρηση, που αγγίζουν τα €2,7 δισ.».

Απολιγνιτοποίηση: Το Εκτακτο Ταξίδι του κ. Θωμά στη Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία ταξίδευσε το Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, δημάρχους, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, πριν η κυβέρνηση προχωρήσει στη συγκρότηση ενός σχεδίου για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα, μετά την απολιγνιτοποίηση.

Η Ζωή στον Αρη

Η αποκάλυψη του επικεφαλής της Εθνικής Αεροναυτικής & Διαστημικής Διοικήσεως των ΗΠΑ (NASA), δρος Τζιμ Γκρην, ότι επίκειται η ανακάλυψη Ζωής στο υπέδαφος του πλανήτη Αρεως αποσκοπεί ασφαλώς στην προετοιμασία της παγκοσμίου κοινής γνώμης για το συνταρακτικό αυτό γεγονός. Η NASA αναμένεται το προσεχές έτος να πραγματοποιήσει διατρήσεις βραχώδους εδάφους στον Αρη, τ’ απολιθώματα των οποίων θα σταλούν στη Γη προς μελέτη κι ανάλυση.

Έτοιμο το Πρώτο Κινεζικό Τάνκερ Μεταφοράς LNG με Προορισμό το Yamal

Το «LNG Dubhe» είναι το πρώτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου κινεζικής κατασκευής που προορίζεται για το ρωσικό πρότζεκτ Yamal LNG. Το ναυπηγείο της Σαγκάης ετοιμάζει άλλα 3 σκάφη για τον ίδιο σκοπό. Την 24η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε τελετή ονομασίας στην ναυπηγική ζώνη της βιομηχανίας Hudong-Zhonghua, ενώ το «LNG Dubhe» αναμένεται να ξεκινήσει εμπορική πλεύση τον Οκτώβριο

Αγορά Ηλεκτρισμού: Άνοδος για τη Μέση ΟΤΣ

Ανοδική πορεία κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}