Οι Ενεργειακές Ειδήσεις της Εβδομάδας από το Energia.gr Δεν βλέπετε το newsletter σωστά;
Δείτε το online

newsletter

Έντονη η Δυσφορία των Εταιρειών Καθώς Αυξάνονται οι Πιέσεις των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κατά του Φυσικού Αερίου

Έντονη η Δυσφορία των Εταιρειών Καθώς Αυξάνονται οι Πιέσεις των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κατά του Φυσικού Αερίου

Καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνεται η πολεμική των διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της χρήσης ορυκτών καυσίμων, με στόχο την μείωση των εκπομπών ρύπων του θερμοκηπίου, η αντίθεσή τους δεν περιορίζεται πλέον στον άνθρακα και το πετρέλαιο, που έως τώρα αποτελούσαν κόκκινο πανί, αλλά περιλαμβάνουν και το φυσικό αέριο. Χωρίς να έχουν επεξεργασμένες  προτάσεις για την αντικατάσταση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, του φ. αερίου, το οποίο σύμφωνα με την ΕΕ 

Το Αιολικό Πάρκο της Enel Green Power στον Καφηρέα Εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός - "Στόχος μας η Ανάπτυξη και των Θαλάσσιων ΑΠΕ"

Στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όχι μόνο στην πράσινη αλλά και στη γαλάζια ανάπτυξη με την αξιοποίηση και των θαλασσών, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια του συμπλέγματος των αιολικών πάρκων της Enel Green Power στον Καφηρέα «Το νέο αιολικό πάρκο είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο επενδυτικός χειμώνας δίνει τη θέση του στην αναπτυξιακή άνοιξη. Η Ελλάδα αλλάζει με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές»

Πηγή Διαφωνιών ΡAE- ΕΛΕΤΑΕΝ η Γνωμοδότηση για τις Διαδικασίες Έκδοσης Αδειών Παραγωγής

Η γνωμοδότηση που προτίθεται να καταθέσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσον αφορά στο ζήτημα της απλοποίησης των διαδικασιών έκδοσης Αδειών Παραγωγής εκτιμάται, ευρέως, ότι θα εμφορείται από τις ίδιες θέσεις με εκείνες που παρουσίασε κατά τη φάση της διαβούλευσης. 

Δείτε ακόμη

Οι Λάθος Αποφάσεις για την Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Πληροφορούμεθα ότι η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ μέσω της διενέργειας δύο παράλληλων διαγωνισμών.( Καθημερινή 10 Οκτωβρίου) Ο πρώτος θα αφορά στο κομμάτι εμπορίας της Επιχείρησης και ο άλλος στο τμήμα των υποδομών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, η όλη διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους και οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν εντός του 2020. Με την κυβέρνηση μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να σχεδιάζει μέχρι και την 100% πώληση της ΔΕΠΑ και να χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, ως βασικη προτεραιότητα της.

Αγορά Ηλεκτρισμού: Άνοδος για τη Μέση ΟΤΣ

Ανοδική πορεία κατέγραψε η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) το περασμένο επταήμερο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Νέα Αλλαγή Σχεδίων για την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ με τις Ευλογίες των Θεσμών

Αλλαγή σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ κομίζει η αλλαγή συνθηκών στην αγορά με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην παράταση της διαδικασίας για την πώληση των μετοχών του ομίλου που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του χρηματιστηρίου.

Παπασταματίου, ΕΛΕΤΑΕΝ: Η Απολιγνιτοποίηση Πρέπει να Επιτευχθεί με Ανάπτυξη των ΑΠΕ

Στο συνέδριο Wind Mission in Greece που διοργανώνεται τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου. Στο χαιρετισμό του ο Π. Παπασταματίου ανέφερε τα εξής:

ΕΣΕΚ: Η Λειτουργία της "Πτολεμαΐδας 5" ως το 2028 στα Σενάρια της Επιτροπής - Τα Προτεινόμενα Χρονοδιαγράμματα για τις Υπόλοιπες Λιγνιτικές της ΔΕΗ

Ως το 2028 θα λειτουργήσει η υπό κατασκευή "Πτολεμαΐδα 5" της ΔΕΗ, σύμφωνα με το σενάριο που παρουσιάστηκε στην επιτροπή που θα εκπονήσει το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). Επιπλέον, στην ίδια συνεδρίαση, την περασμένη Παρασκευή στο κτίριο του ΥΠΕΝ, παρουσιάστηκαν αναλυτικά χρονοδιαγράμματα για την απένταξη του συνόλου των εν λειτουργία λιγνιτικών σταθμών της χώρας

Στο Φυσικό Αέριο της Μεσογείου το Ενδιαφέρον της Energean - Αποεπενδύει Από Βόρεια Θάλασσα

Τη συμφωνία πώλησης δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας, αρκετές εκ των οποίων αποτελούν παλαιές πλατφόρμες με παραγωγή πετρελαίου, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Energean στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ. 

Σκωτία: Ερευνητές Δημιουργούν Ρομπότ για την Επισκευή Αιολικών Πάρκων Από Φυσικές Καταστροφές

Ερευνητές από τη Σκωτία δημιούργησαν νέα, εντελώς αυτόνομα ρομπότ τα οποία μπορούν να ελέγχουν τυχόν καταστροφές στα αιολικά πάρκα

Copyright © 2019 Editcom Ltd, All rights reserved. Διαγραφή

energia.gr
Αρχική Σελίδα - Επικοινωνία - Διαφημιστείτε

δ {accountaddress}