Η επιλογή της Βουλγάρας τραπεζίτου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ως υποψηφίας για την διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ήταν αδιάφορος εάν δεν σηματοδοτούσε μία σημαντική αλλαγή: την αποτυχία της φράου Μέρκελ, να επιλεγεί ο εκλεκτός της  Γέρουν Ντάϊζελμπλουμ στην θέση της Γκεοργκίεβα, προερχομένης από ένα χωριό της γείτονος (σ.σ.:ή μήπως είναι και Ελληνικής καταγωγής;)

Η Γερμανική αποτυχία είναι η πρώτη να χειραγωγήσει τις επιλογές της Ευρωπαϊκής …Διαίρεσης και σηματοδοτεί το Ναδίρ του άστρου της φράου Μέρκελ που συνδέεται με την πολιτική «ανοικτών συνόρων», η οποία υπονομεύει την συνοχή των Ευρωπαϊκών λαών εις όφελος του μεγάλου πληθυσμού του τετάρτου Γερμανικού Ράϊχ.

Δεν είναι άμοιρη η Γερμανίς καγκελάριος και για την κατατρομοκράτηση ενός αδαούς  Έλληνος πρωθυπουργού, του σ. Τσίπρα, όταν τον Ιούλιο του 2015 τον έπεισε ν’ αλλάξει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος 63% εναντίον της λιτότητος του ευρώ και να προκαλέσει, με το τρίτο μνημόνιο, την άνευ προηγουμένου καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας μετά την Γερμανική κατοχή (1941-44).

Τον Ντάϊζελμπλουμ απέρριψαν όλες οι ανατολικές πρώην κομμουνιστικές χώρες-μέλη, σήμερα, της ΕΔ ως και η Πορτογαλία και Ισπανία, ενθυμούμενες την αθλία συμπεριφορά του ως προέδρου του παρανόμου Γιουρογκρουπ  των 19 χωρών, που μετέχουν στο ευρώ. Άγνωστο τι διέπραξε σχετικώς ο κ. Σταϊκούρας στο κονκλάβιο του Παρισιού αλλά ήρκεσε η μετατόπιση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν υπέρ της Γκεοργκίεβα δια να πάει σπίτι του ο ανθέλλην Ολλανδός.

Τώρα όλα εξαρτώνται από τον θείο-Τράμπ. Αν συνταχθή με τους Ευρωπαίους τότε ξεπερνιέται το έλλειμμα του πληθυσμιακού κριτηρίου της Ευρωπαϊκής επιλογής  στο ΔΝΤ (57% έναντι 65% που προβλέπει η τροποιητική της συνθήκης της Ρώμης). Άλλως οψόμεθα την 6η Σεπτεμβρίου ε.έ. για μία άλλη υποψηφιότητα.

Θυμίζομε πάντως ότι το ΔΝΤ θεωρεί το Ελληνικό δημόσιο χρέος  α δ ι α τ ή ρ η τ ο  στο σημερινό του ύψος (180% του ΑΕΠ) και το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αδιανόητο, για την αναγκαία οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος. Κάτι θα ξέρει επ’αυτών η Βουλγάρα μαντάμ Κρισταλίνα, προερχομένη απ’ την πτωχότερη χώρα της Ευρώπης με σοβαρότερο δημογραφικό πρόβλημα απ’ ό,τι το Ελληνικό.