Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε σε ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Γαλλία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η άσκηση με την κωδική ονομασία, MIGHTY WAVES 19, διοργανώθηκε από το Ιαραήλ και πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των δυτικών ακτών του εβραϊκού κράτους, ενώ περιελάμβανε εν όρμω εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου της Χάιφα.

Κύρια αντικείμενα της άσκησης, όπως ανακοίνωσε το ΠΝ, ήταν η συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας, η αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον και η παροχή βοήθειας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η ελληνική πλευρά έλαβε μέρος με τη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ και Ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Πέραν των τεσσάρων χωρών που έστειλαν δυνάμεις πολλές άλλες χώρες έλαβαν μέρος ως παρατηρητές.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο ανατολικό Αιγαίο, με τη διεξαγωγή δύο παράνομων γεωτρήσεων ανοιχτά της Κύπρου και ενώ η Ελλάδα επιχειρεί να εμβαθύνει την πολυδιάστατη συνεργασία της με Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ.