To Προσωπικό της Δραστηριότητας Λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ Εκπαιδεύεται στην Πλατφόρμα ROAIMS

To Προσωπικό της Δραστηριότητας Λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ Εκπαιδεύεται στην Πλατφόρμα ROAIMS
energia.gr
Παρ, 16 Αυγούστου 2019 - 11:13

O ΔΕΣΦΑ, πιστός στο όραμα και την αποστολή του για τη συνεχή παροχή τεχνογνωσίας, αναπτύσσει κρίσιμες υποδομές και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένων υπηρεσιών, προωθώντας τη διαρκή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση του προσωπικού του.

Aυτή τη φορά, το προσωπικό της Δραστηριότητας Λειτουργίας ΕΣΦΑ ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την εκπαίδευση στην πλατφόρμα ROAIMS, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 24-28 Ιουνίου στο Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Νότιου Τομέα στο Πάτημα Ελευσίνας από ειδικούς της προμηθεύτριας διεθνούς εταιρίας ROSEN Europe.

Η πλατφόρμα ROAIMS αποτελεί ένα εξειδικευμένο σύγχρονο λογισμικό πακέτο για την ανάλυση και την ακεραιότητα των αγωγών, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ΔΕΣΦΑ που έχει παράλληλα τη δυνατότητα επικαιροποιήσεων και επεκτάσεων. 

Ειδικότερα με την εκπαίδευση, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου που αφορά την εγκατάσταση του λογισμικού, την ενσωμάτωση των δεδομένων σε μία ενιαία βάση για έναν αρχικό αριθμό τμημάτων του ΕΣΜΦΑ και την πιλοτική εφαρμογή ενός μοντέλου κινδύνου. Για τον επόμενο χρόνο προβλέπεται από τις 1 Ιουλίου 2019 έως το 2020 να επεκταθεί το εγκατεστημένο PIMS και θα συνεχιστεί η συλλογή δεδομένων με παράλληλες ενέργειες σε πολλά επίπεδα, προκειμένου να δημιουργηθεί μία επικαιροποιημένη, πλήρης και εύχρηστη βάση δεδομένων. Στο επόμενο και ακόμη πιο σημαντικό στάδιο του Πλάνου Ακεραιότητας θα υλοποιηθεί η ανάλυση των δεδομένων, η αξιολόγηση όλων των υποδομών και η εκτίμηση των κινδύνων και της ακεραιότητας των αγωγών.

Τέλος, σε τρίτη φάση μέσα από τα αποτελέσματα, τα συμπεράσματα και τα ευρήματα που θα προκύψουν, θα ληφθούν καθοριστικές και αποτελεσματικές δράσεις για τη μείωση ή εξάλειψη των κινδύνων, τη βελτίωση αξιοπιστίας του ΕΣΜΦΑ και την καλύτερη διάθεση των πόρων της εταιρείας.