Νέα συμφωνία για τη ναυπήγηση ενός ακόμη πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου έκλεισε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Maran Gas Maritime, του Ομίλου Αγγελικούση, στα ναυπηγεία της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) στην Νότιο Κορέα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ναυπηγεία DSME σημειώνουν πως έκλεισαν μια νέα παραγγελία για ένα πλοίο μεταφοράς LNG και δυναμικότητας 174,000 cbm. Ειδικότερα, το πλοίο μεταφοράς LNG θα κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Geoje Okpo Shipyard και προγραμματίζεται να παραδοθεί περί τα τέλη του 2021.

Να θυμίσουμε ότι η Maran Gas έχει παραγγείλει τα έξι από τα εφτά πλοία LNG που έχουν κλείσει για ναυπήγηση τα ναυπηγεία της DSME φέτος. Μάλιστα η DSME επισημαίνει πως οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για νέες παραγγελίες το επόμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά το βιβλίο παραγγελιών – ναυπήγησης νέων πλοίων για το 2019, αυτό μετρά περί τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει 17 καράβια εκ των οποίων τα 7 είναι LNG carriers. Τα υπόλοιπα αφορούν πλοία μεταφοράς αργού πετρελαίου και υποβρύχια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η αμέσως προηγούμενη παραγγελία της Maran Gas, στα ναυπηγεία DSME, για την κατασκευή πλοίου μεταφοράς LNG έγινε πριν δύο μήνες.