Πέτσας: «Η Προηγούμενη Κυβέρνηση Απέρριψε το Σχέδιο της Μικρής ΔΕH και Κατέληξε σε Μια …Κουτσή ΔΕH»

Πέτσας: «Η Προηγούμενη Κυβέρνηση Απέρριψε το Σχέδιο της Μικρής ΔΕH και Κατέληξε σε Μια …Κουτσή ΔΕH»
energia.gr
Τρι, 27 Αυγούστου 2019 - 14:56

«Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕH και κατέληξε σε μια κουτσή ΔΕH». Αυτό σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας, νωρίτερα σήμερα, τους πολιτικούς συντάκτες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, μεθαύριο, Πέμπτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κατάσταση στη ΔΕΗ αποτελεί ωρολογιακή βόμβα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ και ακολούθησε ένα σχέδιο για "κουτσή" ΔΕΗ που απαξίωσε οικονομικά και χρηματιστηριακά την εταιρεία», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι χρειαστεί για να σώσει τη ΔΕΗ. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι επενδυτές, όπως φαίνεται και από την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας».

Ο κ. Χατζηδάκης, μαζί με τον υφυπουργό Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμάς και τον πρόεδρο της Επιχείρησης, κ. Γιώργο Στάσση, θα παρουσιάσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της ΔΕΗ. «Έχουμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε ό, τι πρέπει, για να σωθεί η εταιρεία», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.