Η αποστολή του υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου στην Άγκυρα δεν απέβη επί ματαίω, τελείως. Ξεκαθάρισε ότι οι αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών (Λ/Μ) στο Ελληνικό έδαφος δεν είναι μία  μορφή Τουρκοελληνικού πολέμου αλλά η αντιπαράθεση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογκάν με τον πολιτισμένο κόσμο. Ο Ερντογκάν εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως , που δεν πληρώνει αρκετά λύτρα (κατά την άποψη του) για την ανάσχεση των «μεταναστευτικών ροών» από την Ασία στα εδάφη της.

Στρέφεται κατά των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν συμφωνούν με την «ζώνη ασφαλείας» στα βόρεια σύνορα της Συρίας , ευρίσκεται εις αντίθεσιν με την Ρωσσία που υποστηρίζει το αντίπαλόν του  καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ ΄Ασσαντ και περιφρονεί τον  πολιτισμένο κόσμο που δεν αποδέχεται την  αντίληψη του περί της διεθνούς νομιμότητος ως προς τα συμφέροντα της Τουρκίας , όπως η πάλαι ποτέ «Υψηλή Πύλη» του Σουλτάνου σφαγίαζε τους ραγιάδες στην Χίο, Κάσο,Ψαρά κι αλλού.

Για τους ίδιους σκοπούς, ο Ερντογκάν τροφοδοτεί το άλλο μέτωπο του μεταναστευτικού πολέμου στην Λιβύη, απ’ όπου ξεκινούν οι καραβιές Αφρικανών για την δυτική Ευρώπη και ποδηγετεί την  Λιβυκή ηγεσία πως να ελέγξει την ΑΟΖ μέχρις ακτών της Κρήτης, όταν αυτή δεν ελέγχει ούτε τα προάστια της Τριπόλεως.

Είναι ματαία η προσπάθεια της Ελληνικής κυβερνήσεως να σταματήσει την εισροή Λ/Μ , προερχομένων από τα παράλια της Τουρκίας , αν οι ίδιοι δεν εννοήσουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή στην Δυτική Ευρώπη ως πρόσφυγες ή ασύλητοι.

Άπαξ όμως και οι Λ/Μ επιβιβαστούν στις βάρκες που τους προμηθεύει η κυβέρνηση Ερντογκάν , πάσα επιχείρηση επιστροφής απ’ όπου ήλθαν , είναι χαμένη , καθ’ όσον οι Λιμενικοί μεταβάλλονται  από συνοριοφύλακες σε ναυαγοσώστες. Είναι αντίθετο προς τον Ελληνοχριστιανισμό, ν’ αφήσουν ανθρώπους να πνίγονται στην θάλασσα – όχι όμως και του Ισλαμιστού χαλίφη. Θα πάνε στον παράδεισο όπου τους αναμένουν βουνά ορύζης και καλλίπυγες παρθένοι, κατά το Κοράνι.

Εδώ όμως ανακύπτει  η Αχίλλειος πτέρνα του αδιστάκτου νεοθωμανού: Αν η Δύσις καταλάβει τις προκλήσεις του Ερντογκάν προς την διεθνή κοινή γνώμη και τον κηρύξει παγκόσμιο εχθρό του πολιτισμού , επιβάλλοντας του σοβαρές κυρώσεις, θα τον εκθέσει στην μήνιν του Τουρκικού λαού και θα συμμαζευτεί κάπως.

Αν γίνει μία διεθνής κινητοποίηση ενημερώσεως των υποψηφίων Λ/Μ συγχρόνως με την ανάληψη επιχειρήσεως επαναπατρισμού των ήδη εισελθόντων  Λ/Μ στην Ελλάδα και δυτική Ευρώπη, ο Ερντογκάν και τα τσιράκια του (Τσαβούσογλου, Σολού και σία) θα σταματήσουν τον μεταναστευτικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κατά της Ελλάδος.

-Τέτοια περίπτωσις υπάρχει;

Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν, δια τον νέον Ευρωπαίο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά που έχει αναλάβει την «προστασία του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» , η οποία δεν θα μείνει για πολύ τόσον «Ευρωπαία», αν οι διάφοροι εκ παραδόσεως γενοκτόνοι αφεθούν ελεύθεροι να εφαρμόσουν τα Γεωπολιτικά τους σχέδια, όσον εγκληματικά κι αν είναι αυτά.