Έως 28 Δεκεμβρίου η Υποβολή Προτάσεων για τη Δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»

Έως 28 Δεκεμβρίου η Υποβολή Προτάσεων για τη Δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»
energia.gr
Τρι, 15 Δεκεμβρίου 2020 - 09:06

Μετά από συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφασίστηκε να παραταθεί έως 28 Δεκεμβρίου 2020 η υποβολή προτάσεων για τη δράση με τίτλο «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.   

Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που προωθούν την κυκλική οικονομία και περιλαμβάνει αξιοποίηση βιομηχανικών υγρών και στερεών αποβλήτων με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους στην παραγωγική διαδικασία.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός για κάθε δράση κυμαίνεται από  400.000 ευρώ έως 3.000.000 ευρώ. Το ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται από 20 έως 55% ανάλογα με την Περιφέρεια Υλοποίησης της δράσης, την κατηγορία των δαπανών και το μέγεθος της επιχείρησης. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα για τη Δράση αυτή αναφέρονται στις ακόλουθες ιστοσελίδες:http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=66&cs
και http://eysed.gge.gov.gr/.