Μπαίνουν Υπογραφές για την Κατασκευή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την Next e.GO

Μπαίνουν Υπογραφές για την Κατασκευή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την Next e.GO
energia.gr
Τετ, 16 Δεκεμβρίου 2020 - 09:38

Σε επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προχωρήσει στη χώρα μας η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO Mobile SE με στόχο τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σήμερα, στις 13.00 σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του υπ. Ανάπτυξης υπό τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του, Νίκο Παπαθανάση θα μπουν οι υπογραφές στη συμφωνία

του ελληνικού Δημοσίου με την μοναδική ανεξάρτητη ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εδρεύει στο Άαχεν της Γερμανίας.

Η «επιστολή πρόθεσης συνεργασίας» (Letter of Intend), για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.  θα υπογραφεί στη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Next e.GO SE καθηγητή Ulrich Hermann και τον υφυπ. για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη. 

Στο μικροσκόπιο της εταιρείας αυτή τη στιγμή βρίσκονται 3 περιοχές, εκ τον οποίων θα επιλεγεί μία που θα βρίσκεται κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα, θα έχει σύνδεση με λιμάνι, αεροδρόμιο και με σιδηροδρομική γραμμή ώστε να υλοποιηθεί η επένδυση.

Το business plan προβλέπει πως το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε 24 μήνες. Ο σχεδιασμός της Next e.go προβλέπει την παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το εργοστάσιο της Ελλάδας.