Το βιβλίο της Αικατερίνης Ηλιάδου, Επίκουρου Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, που μόλις εκδόθηκε από την ‘Νομική Βιβλιοθήκη’, αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πλέον ολοκληρωμένο, συνεκτικό και άριστα τεκμηριωμένο σύγγραμμα στην Ελληνική γλώσσα για το Δίκαιο της Ενέργειας

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν γραφτεί και εκδοθεί πληθώρα μελετών και μονογραφιών που αναφέρονται σε νομικά θέματα που άπτονται του Ενεργειακού Δικαίου, όμως το Βιβλίο της Αικ. Ηλιάδου είναι το μόνο που επιχειρεί, και το πετυχαίνει, να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το Δίκαιο της Ενέργειας καλύπτοντας το θέμα από όλες τις πλευρές.

Μέσα από τα έξι (6) βασικά κεφάλαια του συγγράμματος αναλύονται βασικές έννοιες και θέσεις ξεκινώντας από «Το Δίκαιο της Ενέργειας ως αυτόνομος επιστημονικός κλάδος» (Κεφ. Α), ενώ στην συνέχεια περιγράφεται το "Αντικείμενο του Δικαίου της Ενέργειας" (Κεφ. Β). Στο Κεφάλαιο Γ, που αποτελεί και τον βασικό κορμό του έργου, γίνεται μια λεπτομερής παράθεση και περιγραφή των διαφόρων συνιστωσών ... (βλ. αναλυτικά στην κατηγορία Βιβλιοπαρουσίαση).