Η Volvo Cars υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ που συνδέεται με τη βιώσιμη πιστωτική διευκόλυνση, ανανεώνοντας μια μη αναληφθείσα πιστωτική διευκόλυνση 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκε το 2017. Η επιτυχής συναλλαγή υπογραμμίζει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στον οικονομικό και λειτουργικό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Η ανανεωμένη χρηματοδότηση έχει έναν σαφή σύνδεσμο με τα σχέδια βιωσιμότητας της Volvo Cars: ως ένδειξη της φιλοδοξίας της να γίνει μια ουδέτερη για το κλίμα εταιρεία έως το 2040, τα περιθώρια επιτοκίου για την χρηματοδότηση συνδέονται με την πρόοδο της Volvo στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η  συμφωνια υποστηρίζεται από μια ομάδα κορυφαίων παγκόσμιων και περιφερειακών τραπεζών, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη της χρηματοοικονομικής κοινότητας στο κλιματικό σχέδιο της Volvo. «Αυτή η νέα πιστωτική διευκόλυνση υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο του χρηματοπιστωτικού κλάδου στην τόνωση και υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης», δήλωσε η Carla de Geyseleer, διευθύντρια οικονομικών. «Ενισχύει επίσης τη δέσμευση της Volvo Cars για βιώσιμη χρηματοδότηση, μετά την πρόσφατη επιτυχημένη έκδοση του πρώτου μας πράσινου ομολόγου 500 εκατομμυρίων ευρώ».

Η τριετής διευκόλυνση έχει δύο επιλογές επέκτασης ενός έτους και θα χρησιμεύσει ως εφεδρική διευκόλυνση για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Citi, HSBC, Nordea και SEB ενήργησαν ως συντονιστές για τη συμφωνία και η εγκατάσταση περιλαμβάνει 21 συμμετέχουσες τράπεζες. Οι τράπεζες εντός του ομίλου είναι καλά διαφοροποιημένες και θα αποτελέσουν τον βασικό όμιλο τραπεζικών σχέσεων για τη Volvo Cars παγκοσμίως.