Ολοκληρώθηκε η Διαδικασία Αξιολόγησης των Προτάσεων για το Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ημιαγωγών

Ολοκληρώθηκε η Διαδικασία Αξιολόγησης των Προτάσεων για το Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ημιαγωγών
energia.gr
Παρ, 27 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:49

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της «Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή του Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων Ημιαγωγών» και εκδόθηκε η απόφαση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας με θέμα: Έγκριση πίνακα προσωρινής κατάταξης της πρότασης που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της «Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή του Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων Ημιαγωγών»

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Δράσης είναι η δημιουργία και λειτουργία σε κάθε κράτος μέλος ενός τουλάχιστον Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων στον τομέα των ημιαγωγών για την συμμετοχή του σε ένα Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Ικανοτήτων σε αυτόν τον στρατηγικό τεχνολογικό τομέα με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και την μεταφορά τεχνολογίας σε επιχειρήσεις, ιδίως ΜΜΕ. 
 
Η ανάπτυξη και λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και το ευρωπαϊκό μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» μέσω της κοινής επιχείρησης «Μικροκυκλώματα». Στην διαδικασία αξιολόγησης συμμετείχαν ως μέλη της επιτροπής αξιολόγησης καθηγητές και ερευνητές διαφόρων πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων αποκλειστικά της αλλοδαπής και συγκεκριμένα των παρακάτω χωρών: Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Τάσου Γαϊτάνη, οι δυνητικοί δικαιούχοι της πρότασης έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης κατά της παρούσας απόφασης, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected], εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά εργάσιμων ημερών, από την επομένη της κοινοποίησής της στον συντονιστή. Οποιαδήποτε ένσταση υποβληθεί μετά την ανωτέρω ημερομηνία θα απορρίπτεται ως εκπρόθεσμη. Η γενική γραμματεία θα ενημερώσει με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος όλους τους δυνητικούς δικαιούχους των αιτήσεων χρηματοδότησης.