Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, χαιρέτισε χθες την υπογραφή της συμφωνίας για διέλευση του ρωσο-ιταλικού αγωγού φυσικού αερίου South Stream από τα κροατικά εδάφη. Η συμφωνία για τη διέλευση και εκμετάλλευση του αγωγού υπεγράφη στη Μόσχα από τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σματκό, και τον Κροάτη υπουργό Οικονομίας, Εργασίας και Επιχειρηματικότητας, Ντζούρο Πόπιγιατς
Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, χαιρέτισε χθες την υπογραφή της συμφωνίας για διέλευση του ρωσο-ιταλικού αγωγού φυσικού αερίου South Stream από τα κροατικά εδάφη.

Η συμφωνία για τη διέλευση και εκμετάλλευση του αγωγού υπεγράφη στη Μόσχα από τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σματκό, και τον Κροάτη υπουργό Οικονομίας, Εργασίας και Επιχειρηματικότητας, Ντζούρο Πόπιγιατς.

Στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν παρόντες ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, και η Κροάτισσα ομόλογός του, Γιαντράνκα Κόσορ. Ο κ. Γιοσίποβιτς τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Κροατία που ανέλαβε μια τέτοια μεγάλη πρόκληση, η οποία θα συμβάλει στη σταθερότητα του ενεργειακού τομέα και της οικονομίας της γενικότερα.