Η κυβέρνηση Μέρκελ στη Γερμανία αποφάσισε, όπως αναμενόταν να μειώσει τις εγγυημένες τιμές για την ηλιακή ενέργεια από τον Ιούλιο κατά 16% στα φωτοβολταϊκά για στέγες. Οι τιμές αυτές συνεισέφεραν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ στη χώρα, όπου το 2009 εγκαταστάθηκαν συνολικά 3GW φωτοβολταϊκών.

Η κυβέρνηση Μέρκελ στη Γερμανία αποφάσισε, όπως αναμενόταν να μειώσει τις εγγυημένες τιμές για την ηλιακή ενέργεια από τον Ιούλιο κατά 16% στα φωτοβολταϊκά για στέγες.

Οι τιμές αυτές συνεισέφεραν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ στη χώρα, όπου το 2009 εγκαταστάθηκαν συνολικά 3GW φωτοβολταϊκών.

Η κυβέρνηση φιλοδοξούσε να προχωρήσει στη μείωση αυτή ακόμη νωρίτερα, από τον Απρίλιο, αλλά προσέκρουσε στη σθεναρή αντίσταση της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η SolarWorld και η Q-Cells έκριναν τις μειώσεις ως ιδιαίτερα απότομες και τόνισαν ότι θα οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στη Γερμανία είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν 39 λεπτά ανά κιλοβάτ για 20 χρόνια για τον ηλεκτρισμό που παράγεται από έργα ΑΠΕ που λειτουργούν από φέτος. Το ανάλογο ποσό το 2009 ήταν 43 λεπτά και το 2004 ήταν 57 λεπτά.