Ο επικεφαλής του ιταλικού ενεργειακού ομίλου Enel κ. Φούλβιο Κόντι επιθυμεί να προέρχεται από πυρηνική ενέργεια το 25% της ηλεκτροπαραγωγής στην Ιταλία, καθώς η γείτονα ετοιμάζει την επιστροφή της στην πυρηνική ενέργεια, περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά την εγκατάλειψή της. «Προτείνω να προέρχεται από πυρηνική ενέργεια το 25% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία», είπε ο κ. Κόντι σε διεθνές συνέδριο για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς που διεξάγεται στην έδρα του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι
Ο επικεφαλής του ιταλικού ενεργειακού ομίλου Enel κ. Φούλβιο Κόντι επιθυμεί να προέρχεται από πυρηνική ενέργεια το 25% της ηλεκτροπαραγωγής στην Ιταλία, καθώς η γείτονα ετοιμάζει την επιστροφή της στην πυρηνική ενέργεια, περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά την εγκατάλειψή της.

«Προτείνω να προέρχεται από πυρηνική ενέργεια το 25% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία», είπε ο κ. Κόντι σε διεθνές συνέδριο για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς που διεξάγεται στην έδρα του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι.

Ο κ. Κόντι υπογράμμισε ότι το 18% της εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία προέρχεται ήδη από πυρηνική ενέργεια και εισάγεται, κυρίως, από τη Γαλλία.

Στις 10 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ενέκρινε διάταγμα για τις λεπτομέρειες της επιστροφής της χώρας στην πυρηνική ενέργεια. Η κατασκευή των πυρηνικών αντιδραστήρων προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2013 και η έναρξη λειτουργίας τους τοποθετείται το 2020.