Τα χειρότερα για την ελληνική οικονομική κρίση έχουν περάσει και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη δεν θα ακολουθήσουν το μονοπάτι αυτό, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος πρόσθεσε πως «για την Ελλάδα το πρόβλημα έχει λήξει. Δεν βλέπω καμία άλλη περίπτωση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε ότι το σύστημα του ευρώ θα καταρρεύσει

Τα χειρότερα για την ελληνική οικονομική κρίση έχουν περάσει και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη δεν θα ακολουθήσουν το μονοπάτι αυτό, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος πρόσθεσε πως «για την Ελλάδα το πρόβλημα έχει λήξει. Δεν βλέπω καμία άλλη περίπτωση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε ότι το σύστημα του ευρώ θα καταρρεύσει ή ότι θα δεχθεί πλήγμα εξαιτίας της Ελλάδας».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το Bloomberg, οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν τους επενδυτές ότι είναι σε θέση να μειώσουν το έλλειμμα της χώρας και στα πλαίσια αυτά ανακοινώθηκαν τα σχετικά κυβερνητικά μέτρα.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Νικολά Σαρκοζί στις 7 Μαρτίου, ότι η ευρωζώνη πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα, αλλιώς κινδυνεύει το κοινό νόμισμα. Αντιθέτως, η Γερμανίδα Άνχελα Μέρκελ αρνήθηκε να συμφωνήσει στο ενδεχόμενο ενίσχυσης.

Ο κ. Πρόντι τόνισε πως χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία «έχουν αρκετό χρόνο» προκειμένου να διορθώσουν τα οικονομικά τους. Οι επενδυτές πάντως δεν μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό όσον αφορά την Ελλάδα. Αν και το spread έχει πέσει ελαφρώς, παραμένει τέσσερις φορές μεγαλύτερο σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Το ισπανικό spread με τη σειρά του βρίσκεται σε επίπεδα διπλάσια σε σχέση με το ίδιο διάστημα.