Η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) υπέβαλε αίτηση στο ιταλικό υπουργείο Οικονομίας για να συμπεριληφθεί το σχέδιο στο δίκτυο RNG (Rete Nazionale Gas). Όταν ολοκληρωθεί η συμμετοχή του, ο ΤΑΡ θα αναγνωριστεί και επισήμως ως διασύνδεση με το ιταλικό δίκτυο αερίου και θα επιταχυνθεί η υλοποίηση του έργου.

Η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ ( Trans Adriatic Pipeline) υπέβαλε αίτηση στο ιταλικό υπουργείο Οικονομίας για να συμπεριληφθεί το σχέδιο στο δίκτυο RNG ( Rete Nazionale Gas). Όταν ολοκληρωθεί η συμμετοχή του, ο ΤΑΡ θα αναγνωριστεί και επισήμως ως διασύνδεση με το ιταλικό δίκτυο αερίου και θα επιταχυνθεί η υλοποίηση του έργου.

Την αίτηση πρόκειται να ακολουθήσει λεπτομερής περιβαλλοντική μελέτη, ενώ ο Πολ Παστέρις της κοινοπραξίας τόνισε πως «είναι ένα σημαντικό βήμα για τον ΤΑΡ στην Ιταλία και ένα από τα πολλά για τα οποία προετοιμάζεται ο οργανισμός. Η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει το υπουργείο για τη συνεργασία, την υποστήριξη και τη συμμετοχή και προσβλέπουμε στη συνέχισή τους με τις ιταλικές αρχές».