Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος Buzek δήλωσε: «Οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους στις οικονομικές αντιξοότητες. Τα κράτη μέλη δεν είναι απομονωμένα. Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Η αλληλεγγύη απαιτεί υπευθυνότητα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος Buzek δήλωσε: «Οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους στις οικονομικές αντιξοότητες. Τα κράτη μέλη δεν είναι απομονωμένα. Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Η αλληλεγγύη απαιτεί υπευθυνότητα. Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει υψηλή υπευθυνότητα. Καλωσορίζω το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και η Ευρωπαϊκή Ένωση το στηρίζει.

 

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν είναι εύκολες, αλλά είναι απαραίτητες. Είναι επώδυνες τώρα, αλλά σε μερικά χρόνια ο ελληνικός λαός θα είναι υπερήφανος γι αυτά που θα έχει καταφέρει.

 

Η σταθερότητα της ευρωζώνης είναι σημαντική για όλα τα μέλη της και είναι επίσης σημαντική γι αυτούς που επιθυμούν να γίνουν μέλη της ευρωζώνης στο μέλλον».

 

Ο πρόεδρος Buzek, μετά από πρόσκληση που έλαβε, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου 2010.