Σε χθεσινή του συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. κ. Γκύντερ Αίτινγκερ ανέφερε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nabucco θα αρχίσει τη λειτουργία του πιθανότατα από το 2018. «Ελπίζω ότι θα λάβουμε την τελική απόφαση για την κατασκευή του αγωγού το 2010», ανέφερε ο κ. Αίτινγκερ, προσθέτοντας ότι η πιθανότητες γι’ αυτό αυξάνονται συνεχώς
Σε χθεσινή του συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. κ. Γκύντερ Αίτινγκερ ανέφερε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nabuccoθα αρχίσει τη λειτουργία του πιθανότατα από το 2018.

«Ελπίζω ότι θα λάβουμε την τελική απόφαση για την κατασκευή του αγωγού το 2010», ανέφερε ο κ. Αίτινγκερ, προσθέτοντας ότι η πιθανότητες γι’ αυτό αυξάνονται συνεχώς.

Εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφελείας RWE ανέφερε, μιλώντας στην έγκριτη γερμανική εφημερίδα ότι ο αγωγός, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «θα πρέπει είναι σε λειτουργία από το 2014».

Η RWE συμμετέχει ισομερώς με άλλες έξι εταιρείες στο σχήμα που έχει αναλάβει την  κατασκευή του αγωγού.

Οι υπόλοιπες εταιρείες της κοινοπραξίας του Nabucco είναι η τουρκική Botas, η Bulgarian Energy Holding, η ρουμανική Transgaz, η ουγγρική MOL και η αυστριακή OMV. Η κατασκευή του αγωγού, σύμφωνα με τους ως τώρα σχεδιασμούς, προβλέπεται να αρχίσει το 2011, ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου αναμένεται να αρχίσουν το 2014.

Το συνολικό κόστος κατασκευής υπολογίζεται σε 7,9 δις ευρώ. Παραμένει, ωστόσο, άλυτο μέχρι σήμερα το ζήτημα της προμήθειας των ποσοτήτων του φυσικού αερίου, καθώς κανένα εταιρικό συμβόλαιο παροχής δεν έχει διασφαλιστεί.