Οι μελέτες σκοπιμότητας για έως και πέντε κοινά προγράμματα ανάμεσα στο Κατάρ και την Βουλγαρία , τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Εμιράτο του Κόλπου, πρόκειται να αρχίσουν να εκπονούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν στις 22 Μαρτίου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Μπορίσοφ με τον ομόλογό του του Κατάρ σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani
Οι μελέτες σκοπιμότητας για έως και πέντε κοινά προγράμματα ανάμεσα στο Κατάρ και την Βουλγαρία , τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Εμιράτο του Κόλπου, πρόκειται να αρχίσουν να εκπονούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν στις 22 Μαρτίου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Μπορίσοφ με τον ομόλογό του του Κατάρ σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani.
 
Γιατηνεκτέλεσητωνεπενδυτικώναυτώνσχεδίωναναμένεταινασυσταθεί διακρατική εταιρεία, ενώ αρχική κοινή επιτροπή από τις δύο χώρες θα αρχίσει εργασίες εντός δύο εβδομάδων με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών.Οι επενδύσεις του Κατάρ στη Βουλγαρία θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα έχουν καλή απόδοση, ενώ, όπως τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, «θα είναι επικερδείς και για τις δύο πλευρές».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Jabr Al-Thani δήλωσε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για το ακριβές ύψος των επενδύσεων, αλλά πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επενδύσει στη Βουλγαρία.
 
Μετοπέραςτωνσυνομιλιών, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στον ενεργειακό τομέα, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων στους τομείς της εξερεύνησης, εξόρυξης, της μεταφοράς και της προσφοράς ενεργειακών πόρων και την κατασκευή των σχετικών υποδομών. Παράλληλα, υπεγράφη διακρατική συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας.