Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίουτης Πολωνίας PGNiG SA (PGN.WA) Monday κατέθεσε αίτηση προς την ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας για υψηλότερες καθορισμένες τιμές λόγω της πτώσης της αξίας του πολωνικού νομίσματος (ζλότυ) έναντι του δολαρίου, εξαιτίας της οποίας αυξήθηκαν οι τιμές των εισαγόμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου
Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίουτης Πολωνίας PGNiG SA (PGN.WA) Monday κατέθεσε αίτηση προς την ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας για υψηλότερες καθορισμένες τιμές λόγω της πτώσης της αξίας του πολωνικού νομίσματος (ζλότυ) έναντι του δολαρίου, εξαιτίας της οποίας αυξήθηκαν οι τιμές των εισαγόμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Σε σημερινή σχετική της ανακοίνωση, η PGNiG δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της αίτησης ούτε και το ύψος της αύξησης που ζήτησε.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της πολωνικής εφημερίδας Rzeczpospolita αναφέρουν ότι η PGNiGεπιθυμεί αύξηση άνω του 10%.

Η PGNiG εξαρτάται από τις ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου που αγοράζει από Gazprom, από την οποία εισάγει τα 2/3 των ποσοτήτων που πουλά. Οι τιμές φυσικού αερίου συνδέονται με αυτές του πετρελαίου και υπολογίζονται σε δολάρια.  Η πολωνική ρυθμιστική αρχή (URE) ενέκρινε τον Μάιο την αύξηση των τιμών φυσικού αερίου της PGNiG κατά 4.8%.