Η πρόταση του κ. Σάλλα, για την εξαγορά από την Τράπεζα Πειραιώς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τραπέζης, αντί 700 εκατ. ευρώ συνολικώς, θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση αρνητική απάντηση της κυβερνήσεως και τα επικριτικά σχόλια πολιτικών και οικονομικών αναλυτών. Αν μάλιστα είναι αληθές το λεγόμενο ότι η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 350 εκατ. ευρώ. Όμως, ο μεν κ. Πρωθυπουργός έκρινε την πρόταση αξία προς έρευνα, ο δε Υπουργός των Οικονομικών θα διορίση σήμερα ειδικούς συμβούλους για την αξιολόγηση της πρότασης
Η πρόταση του κ. Σάλλα, για την εξαγορά από την Τράπεζα Πειραιώς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τραπέζης, αντί 700 εκατ. ευρώ συνολικώς, θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση αρνητική απάντηση της κυβερνήσεως και τα επικριτικά σχόλια πολιτικών και οικονομικών αναλυτών. Αν μάλιστα είναι αληθές το λεγόμενο ότι η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 350 εκατ. ευρώ.  Όμως, ο μεν κ. Πρωθυπουργός έκρινε την πρόταση αξία προς έρευνα, ο δε Υπουργός των Οικονομικών θα διορίση σήμερα ειδικούς συμβούλους για την αξιολόγηση της πρότασης. Ενώ ο κ. Σαμαράς εδήλωσε – προκαλέσας την έκπληξη πολλών Ελλήνων- πως η πρόταση είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Ορθότερο ήταν το σχόλιο ανωτάτου υπαλλήλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: το Ταμιευτήριο, είπε εδάνεισε 350 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Τώρα η οφειλέτις θέλει να μας εξαγοράσει, μαζί με την Αγροτική, αντί 700 εκατ. ευρώ; Θεέ και Κύριε! Ασφαλώς επιβάλλονται οι ιδιωτικοποιήσεις ορισμένων ΔΕΚΟ και οι συγχωνεύσεις τραπεζών, για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Ούτε οι πρώτες όμως ούτε και οι τελευταίες πρέπει να έχουν στοιχεία λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας. Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί πρόκληση της νοημοσύνης του λαού. Όσοι υποστηρίζουν την αποδοχή της ή δεν τη στάθμισαν λογικώς και υπευθύνως ή εξυπηρετούν ενσυνειδήτως ιδιωτικά συμφέροντα.

Εν πρώτοις, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ένας σοβαρός, αξιόπιστος και κερδοφόρος πιστωτικός οργανισμός, που διαθέτει καταστήματα σε όλη τη χώρα. Ομοίως και η Αγροτική Τράπεζα. Μόνο η ακίνητη περιουσία της τελευταίας υπερκαλύπτει κατά πολύ το προσφερόμενο από την Τράπεζα Πειραιώς ποσό. Εξάλλου η Αγροτική Τράπεζα, ως εκ της φύσεώς της, πρέπει να ανήκει στο κράτος (πρβλ και παραγρ. 1 αρθρ. 106 Συντάγματος). Ώστε να έχει τη δυνατότητα αυτό όχι μόνο να δανείζει και επιδοτεί διά αυτής τους αγρότες, ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις θεομηνιών, αλλά και για να κατευθύνει την αγροτική οικονομία εις τον ορθό δρόμο.

Περαιτέρω, σημαντική ακίνητη περιουσία του αγροτικού πληθυσμού είναι ήδη υποθηκευμένη στην Αγροτική Τράπεζα. Είναι νοητό η τελευταία να περιέλθει εις χείρας ιδιωτών, δυναμένων να την εκπλειστηριάσουν και να εξοβελίσουν τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, που αποτελεί τον κορμό του λαού και τροφοδοτεί την χώρα με νέο και ζωογόνο αίμα; Και αν η Τράπεζα Πειραιώς αγορασθεί για παράδειγμα από μία τουρκική, η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων αγροτών θα είναι στο έλεος της τελευταίας; Και επιτέλους, ποιό θα είναι το εθνικό όφελος από αυτήν την ιδιωτικοποίηση; Και γιατί τάχα ούτως παρέχει μείζονα εχέγγυα αποδοτικοτέρας αξιοποιήσεως του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τραπέζης;

Το Λαϊκό κόμμα το 1920 υποσχέθηκε στο λαό ότι θα επαναφέρει στην Ελλάδα τον επί έτη μαχόμενο στη Μικρά Ασία στρατό. Και έπραξε το αντίθετο. Εξακολούθησε την εκστρατεία μέχρι της Αγκύρας. Η Δίκη των 6 και η επακολουθήσασα εκτέλεση τούτων ήταν η κύρωση της ασυνεπείας του. Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε στο λαό ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει οργανισμούς που τον εξυπηρετούν. Και ότι θα δώσει αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων στα ποσοστά του πληθωρισμού. Κατηγορούσε δε τον κ. Καραμανλή, που εδήλωνε ότι επί 3ετία δεν θα δώσει αυξήσεις και θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 30%. Ο κ. Παπανδρέου προ των εκλογών γνώριζε την αληθή οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, τόσο από τον κ. Αλμούνια, κατά διαβεβαίωσή του, όσο και από τις μηνιαίες εκθέσεις του κ. Προβοπούλου.

Μετά τις εκλογές και την δανειακή κρίση της χώρας που εδημιούργησαν οι αδικαιολόγητες δηλώσεις για την οικονομία του ιδίου και του Υπουργού των Οικονομικών, μείωσε μισθούς και συντάξεις, αθέτησε διά νόμου υποχρεώσεις του δημοσίου να καταβάλλει διαφορές αποδοχών οφειλόμενες με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, εξακολούθησε τη σπατάλη του δημοσίου. Το κόστος των τηλεφωνημάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενός 2μήνου ανήλθε σε 1 εκατ. ευρώ. Ενώ για το γλεντοκόπημα των οπαδών της κυβέρνησης καταβάλλονται στον οργανωτή της σχετικής εκπομπής της ΝΕΤ πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ εβδομαδιαίως.

Ποιος, πώς καιπότε θα τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ για την ασυνέπειά του έναντι του λαού και την βάναυση αθέτηση των υποσχέσεών του;