Η Ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Lukoil Holdings συμφώνησε σήμερα να αγοράσει 7,6% των δικών της μετοχών από την αμερικανική Conoco Phillips και διατηρεί το δικαίωμα επαναγοράς επιπλέον ποσοστού 11,6%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 53,25 δολ. ανά μετοχή, με το σύνολο της αξίας της συμφωνίας να ανέρχεται σε 3,44 δις δολ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου
Η Ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Lukoil Holdings συμφώνησε σήμερα να αγοράσει 7,6% των δικών της μετοχών από την αμερικανική Conoco Phillips και διατηρεί το δικαίωμα επαναγοράς επιπλέον ποσοστού 11,6%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 53,25 δολ. ανά μετοχή, με το σύνολο της αξίας της συμφωνίας να ανέρχεται σε 3,44 δις δολ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου.

Η Lukoilδιατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς του 11,6% ποσοστού ως τις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ νωρίτερα σήμερα, η Conoco Phillips ανακοίνωσε ότι προτίθεται να της επαναπωλήσει το σύνολο του ποσοστού 20% που κατείχε η ρωσική εταιρεία.

Οι μετοχές της Lukoil σημείωσε σήμερα αύξηση στο Χρηματιστήριο της Μόσχας κατά 1,4% φτάνοντας στα 1714,20 ρούβλια (56,71 δολ.).