Στη διαμόρφωση στρατηγικής συνεργασίας, υπερβαίνοντας τις ως τώρα μεταξύ τους προστριβές, κάλεσε την Areva και την EDF η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, μετά από τον τερματισμό των συνομιλιών ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο εταιρειών πυρηνικής ενέργειας της χώρας. H κρατική Areva έλαβε την έγκριση για την αύξηση των κεφαλαίων της κατά 15% με στόχο την χρηματοδότηση επενδύσεων, στα πλαίσια της οποίας η EDF έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ύψους 2,4% μερίδιό της στο 7%
Στη διαμόρφωση στρατηγικής συνεργασίας, υπερβαίνοντας τις ως τώρα μεταξύ τους προστριβές, κάλεσε την Areva και την EDF η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, μετά από τον τερματισμό των συνομιλιών ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο εταιρειών πυρηνικής ενέργειας της χώρας.

H κρατική Areva έλαβε την έγκριση για την αύξηση των κεφαλαίων της κατά 15% με στόχο την χρηματοδότηση επενδύσεων, στα πλαίσια της οποίας η EDF έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ύψους 2,4% μερίδιό της στο 7%. 

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ο HenriProglio, πρόεδρος της EDFκαι ο AnneLauvergeon, διευθύνων σύμβουλος της Areva, κατέληξαν σε συνεργασία σε διαγωνισμούς σε χώρες που δεν έχουν πυρηνική βιομηχανία.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί δήλωσε ότι η συμφωνία εντάσσεται στους στόχους της κυβέρνησης να ενισχύσει την στρατηγική της θέση της πυρηνικού τομέα της Γαλλίας σε σχέση με άλλους «εθνικούς πρωταθλητές», χωρίς αυτό να εμποδίζει συνεργασίες με άλλους ομίλους του κλάδου.

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο της δημοσίευσης, προχθές, της έκθεσης του πρώην επικεφαλής της EDF, Francois Rousseley, η οποία απέδιδε το ναυάγιο των γαλλικών προσπαθειών να κερδίσουν πέρυσι διαγωνισμό στο Αμπου Ντάμπυ (στον οποίο επικράτησε τελικά νοτιοκορεατική κοινοπραξία), στη μη συνεργασία των δύο εταιρειών.