Αύξηση Δραστηριοτήτων εξόρυξης σε μη Συμβατικές Μορφές φυσικού Αερίου Προγραμματίζει η Exxon Mobil

Αύξηση Δραστηριοτήτων εξόρυξης σε μη Συμβατικές Μορφές φυσικού Αερίου Προγραμματίζει η Exxon Mobil
Πεμ, 29 Ιουλίου 2010 - 19:29
Η Exxon Mobil ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αύξηση των δραστηριοτήτων εξόρυξης σε μη συμβατικές μορφές φυσικού αερίου, όπως το αέριο που εντοπίζεται στα σχιστολιθικά πετρώματα σε διάφορες περιοχές στο έδαφος των ΗΠΑ, για το επόμενο εξάμηνο
Η Exxon Mobil ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αύξηση των δραστηριοτήτων εξόρυξης σε μη συμβατικές μορφές φυσικού αερίου, όπως το αέριο που εντοπίζεται στα σχιστολιθικά πετρώματα σε διάφορες περιοχές στο έδαφος των ΗΠΑ, για το επόμενο εξάμηνο.

«Προγραμματίζουμε να αυξήσουμε την δραστηριότητά μας στις περιοχές  Haynesville, Fayetteville, Marcellus, Eagle Ford, και Bakken," δήλωσε, μιλώντας σε αναλυτές ο Αντιπρόεδρος Επενδυτικών Σχέσεων της ExxonMobil David Rosenthal, καθώς η εταιρεία μετά την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου XTO Energy Inc. τον Ιούνιο, κατέστη η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου στην χώρα.

Ο Rosenthal πρόσθεσε ότι το μορατόριουμ γεωτρήσεων, μετά το δυστύχημα της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού, δεν επηρέασε τα αποτελέσματα παραγωγής της εταιρείας.