Η ιρανική Βουλή αντιτάχθηκε στην απόφαση του προέδρου της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, να αναλάβει τη διοίκηση του υπουργείου Πετρελαίου μετά την αποπομπή του Μασούντ Μιρκαζέμι, τον περασμένο μήνα Παράνομη έκρινε η Βουλή του Ιράν την απόφαση του. Συγκεκριμένα, κήρυξε παράνομη την εν λόγω απόφαση, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ενέργειας –η οποία επισήμανε ότι η ανάληψη του υπουργείου από τον Αχμαντινετζάν «συνιστά σαφή παραβίαση του νόμου»- και αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στη δικαιοσύνη

Η ιρανική Βουλή αντιτάχθηκε στην απόφαση του προέδρου της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, να αναλάβει τη διοίκηση του υπουργείου Πετρελαίου μετά την αποπομπή του Μασούντ Μιρκαζέμι, τον περασμένο μήνα Παράνομη έκρινε η Βουλή του Ιράν την απόφαση του.

Συγκεκριμένα, κήρυξε παράνομη την εν λόγω απόφαση, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ενέργειας –η οποία επισήμανε ότι η ανάληψη του υπουργείου από τον Αχμαντινετζάν «συνιστά σαφή παραβίαση του νόμου»- και αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στη δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή θεωρείται άλλο ένα επεισόδιο στη μάχη εξουσίας που μαίνεται στο Ιράν, ενώ είναι ενδεικτική του φόβου των ισλαμιστών ότι ο Αχμαντινετζάντ συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες εξουσίες.

«Η παράνομη και βεβιασμένη αυτή κίνηση θα υποσκάψει τα συμφέροντα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε διεθνές επίπεδο», επισημαίνεται στην απόφαση, ενώ «παράνομες» χαρακτηρίζονται και οι εντολές που υπέγραψε ο Αχμαντινετζάντ ως «υπουργός» Πετρελαίου.