Πάνω από 100.000 λίτρα αργού πετρελαίου διέρρευσαν την Παρασκευή από πετρελαιαγωγό της ExxonMobil στον ποταμό Γέλοουστόουν στην Μοντάνα των ΗΠΑ. Η διαρροή έχει μολύνει τον ποταμό σε όλο το μήκος των 250 χλμ της κοίτης του ποταμού. Εντούτοις, το Εθνικό Πάρκο Γιόσεμαϊτ, το παλαιότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που βρίσκεται περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά από το σημείο όπου σημειώθηκε η διαρροή πετρελαίου δεν έχει πληγεί

Πάνω από 100.000 λίτρα αργού πετρελαίου διέρρευσαν την Παρασκευή από πετρελαιαγωγό της ExxonMobil στον ποταμό Γέλοουστόουν στην Μοντάνα των ΗΠΑ. Η διαρροή έχει μολύνει τον ποταμό σε όλο το μήκος των 250 χλμ της κοίτης του ποταμού. Εντούτοις, το Εθνικό Πάρκο Γιόσεμαϊτ, το παλαιότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που βρίσκεται περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά από το σημείο όπου σημειώθηκε η διαρροή πετρελαίου δεν έχει πληγεί.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό τη ρύπανσης. Από την πλευρά της, η ExxonMobil, έκλεισε το τμήμα του πετρελαιαγωγού στον οποίο σημειώθηκε η διαρροή, ενώ έστειλε και δικές της ομάδες απορρύπανσης στην περιοχή. Πηγές της εταιρίας ανέφεραν σε τοπική εφημερίδα ότι στο ποτάμι κατέληξε ποσότητα 750 ως 1.000 βαρελιών πετρελαίου αφότου άρχισε η διαρροή.