Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) αναμένει πως το μεγαλύτερο μέρος από τα 60 εκατ. βαρέλια πετρελαίου που απελευθέρωσε από τα στρατηγικά αποθέματα πρόκειται να πωληθεί, ενώ διαπιστώνει πως η απόφασή του οδηγεί ήδη στα επιθυμητά αποτελέσματα στις αγορές πετρελαίου

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) αναμένει πως το μεγαλύτερο μέρος από τα 60 εκατ. βαρέλια πετρελαίου που απελευθέρωσε από τα στρατηγικά αποθέματα πρόκειται να πωληθεί, ενώ διαπιστώνει πως η απόφασή του οδηγεί ήδη στα επιθυμητά αποτελέσματα στις αγορές πετρελαίου.

Ο ΙΕΑ απορρίπτει τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών οι οποίοι αναφέρουν πωςη επίδραση τηςαπελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου είναι μικρότερη από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά, καθώς μερικά από τα, συνολικά 28, κράτη-μέλη της Υπηρεσίας απελευθερώνουν τα αποθέματα στην αγορά με περισσότερο παθητικές μεθόδουςσε σύγκριση μετην απευθείας πώληση.

Τέλος, ο ΙΕΑ προβλέπει ότι ένα "σημαντικό μέρος των αποθεμάτων" θα βρει αγοραστή, ενισχύοντας την ευελιξία και τη ρευστότητα στις αγορές.