Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων βρίσκεται από χθες η τιμή του αργού,ξεπερνώντας τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν την ανακοίνωση του IEA για απελευθέρωση 60 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των κρατών-μελών του.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων βρίσκεται από χθες η τιμή του αργού,ξεπερνώντας τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν την ανακοίνωση του IEA για απελευθέρωση 60 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των κρατών-μελών του. Ως αιτίες για την άνοδο προβάλλονται η αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία αλλά και η προοπτική εφαρμογής αυστηρών ρυθμίσεων στην αμερικανική αγορά πετρελαίου.


Την Τετάρτη το μεσημέρι, η τιμή του Brent βρίσκεται στα 113,18 δολάρια ανά βαρέλι, με τάσεις υποχώρησης συγκριτικά με την Τρίτη, ενώ το WTI βρίσκεται στα 96,91, δίχως σημαντική διακύμανση.

Τέλος, η Barclays Capital αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την τιμή τουBrent κατά 10 δολάρια, στα 115 δολάρια το βαρέλι και για το Nymex κατά 4 δολάρια το βαρέλι, στα 110 δολάρια. Οι αναλυτές της ανέφεραν πως αναμένεται διατήρηση της ισχυρής ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές το 2012,με τηνπαγκόσμια ζήτηση να αυξάνεται κατά 1,38 εκατ. βαρέλια την ημέρα.