Γ. Μανιάτης: Στις Αρχές Αυγούστου ο Διαγωνισμός για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Ν. Κρήτη και Ιόνιο

Γ. Μανιάτης: Στις Αρχές Αυγούστου ο Διαγωνισμός για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Ν. Κρήτη και Ιόνιο
energia.gr
Τρι, 26 Ιουλίου 2011 - 09:08
Στις αρχές Αυγούστου υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και σε ολόκληρο το Ιόνιο

Στις αρχές Αυγούστου υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και κοιτασμάτων πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και σε ολόκληρο το Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη στο «Βήμα», η κυβέρνηση προχωρά με πολύ προσεκτικά βήματα ώστε στις αρχές Αυγούστου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός αυτός, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προετοιμασία της στελέχωσης της νεοσύστατης Επιτροπής Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, η οποία θα έχει την εποπτεία των ερευνών αλλά και της αξιοποίησης των ευρημάτων στη Νότια Κρήτη και στο Ιόνιο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η στελέχωση της Επιτροπής με ειδικευμένους επιστήμονες και με υπερκομματικά κριτήρια.

Τρία από τα επτά μέλη της θα τοποθετηθούν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα τέσσερα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Το αρχικό κεφάλαιο της Επιτροπής είναι 1 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.