Ασανσέρ έχει καταντήσει η διεθνής τιμή του πετρελαίου την εβδομάδα που διανύουμε, αφού αρχικά βρισκόταν σε επίπεδα άνω των 117 δολαρίων (Brent), στη συνέχεια υποχώρησε την Πέμπτη κοντά στα 106-107 δολάρια και τελικά την Παρασκευή το απόγευμα ανέκαμψε στα 109-110. Ενώ λοιπόν το αργό έφτασε προσωρινά στο χαμηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο, κινείται πλέον και πάλι στο εύρος που έχουμε συνηθίσει φέτος.

Ασανσέρ έχει καταντήσει η διεθνής τιμή του πετρελαίου την εβδομάδα που διανύουμε, αφού αρχικά βρισκόταν σε επίπεδα άνω των 117 δολαρίων ( Brent), στη συνέχεια υποχώρησε την Πέμπτη κοντά στα 106-107 δολάρια και τελικά την Παρασκευή το απόγευμα ανέκαμψε στα 109-110. Ενώ λοιπόν το αργό έφτασε προσωρινά στο χαμηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο, κινείται πλέον και πάλι στο εύρος που έχουμε συνηθίσει φέτος.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αιτία για την πρόσκαιρη πτώση της τιμής είναι οι ανησυχίες για ένα πάγωμα της παγκόσμιας οικονομίας, αφού η επίθεση στα ομόλογα της ευρωζώνης θέτει υπό αμφισβήτηση την ανάπτυξη της Ε.Ε. Επίσης, τα στατιστικά από την πλευρά των ΗΠΑ για παραγωγή δεν πείθουν ότι η οικονομία της ανακάμπτει δυναμικά.

Παρόλα αυτά, την Παρασκευή το Brent «τσίμπησε» 2-3 δολάρια, αγγίζοντας ακόμα και τα 111 δολάρια, δείχνοντας έτσι ότι οι οικονομικές ανησυχίες δεν είναι ο μόνος παράγοντας που το επηρεάζει. Ανάμεσα στις θετικές ειδήσεις της ημέρας που ενδέχεται να επηρέασαν την αγορά ανήκει η επαναλειτουργία ενός αγωγού πετρελαίου του Ιράν, αλλά και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο.

Στη συνέχεια πάντως, εν όψει και του φθινοπώρου, οι αναλυτές κάνουν λόγο για ανοδικές τάσεις που θα επικρατήσουν, ενώ ήδη εντός του μήνα αναμένεται η έναρξη της περιόδου των τυφώνων στον Κόλπο του Μεξικού, η οποία παραδοσιακά ασκεί πιέσεις στην παραγωγή πετρελαίου.