Σε σημαντική ανακάλυψη στη Β. Θάλασσα προχώρησε η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρία Statoil, η οποία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα νέο πετρελαϊκό κοίτασμα υπό την ονομασία «Aldous Major South», το οποίο υπολογίζεται ότι διαθέτει πετρελαϊκά αποθέματα μεταξύ 200 και 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

Σε σ ημαντική ανακάλυψη στη Β. Θάλασσα προχώρησε η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρία Statoil, η οποία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα νέο πετρελαϊκό κοίτασμα υπό την ονομασία «Aldous Major South», το οποίο υπολογίζεται ότι διαθέτει πετρελαϊκά αποθέματα μεταξύ 200 και 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

«Μπορεί να μην πρόκειται για ένα κοίτασμα-μαμούθ αλλά ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί μία πολύ σημαντική ανακάλυψη», τόνισε η αντιπρόεδρος του νορβηγικού ομίλου Γκρο Χάαντβεντ στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι «τελικώς η Β. Θάλασσα αποδεικνύεται μία αστείρευτη πηγή παροχής πετρελαίου».
Η ίδια υποστήριξε ότι στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το κοίτασμα της Statoil, υπάρχει ακόμη περισσότερο πετρέλαιο. Τα δικαιώματα άντλησης στο μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης περιοχής ανήκουν στη σουηδική εταιρία Lundin Petroleum. Σημειώνεται επίσης ότι στο νέο κοίτασμα η Statoil έχει μερίδιο 40%, ενώ συνεργάτες της με μερίδιο 40% είναι η κρατική Petoro, η Det Norkse Oljeselskap με 20% και η Lundin με 10%.