Η Barclays Capital διατηρεί τη σύσταση «neutral» για τις εταιρείες του κλάδου της εξόρυξης πετρελαίου και αερίου που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ, σε πρόσφατη αναφορά της, τη στιγμή που οι οικονομικές τους προοπτικές εμφανίζονται ολοένα και καλύτερες. Πρόσφατα, οι όμιλοι αυτοί ανακοίνωσαν την αναθεώρηση προς τα επάνω των κοιτασμάτων Ταμάρ και Λεβιάθαν εντός της ισραηλινής ΑΟΖ, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τα οικονομικά οφέλη τόσο για τις ίδιες, όσο και για τη χώρα.

Η Barclays Capital διατηρεί τη σύσταση « neutral» για τις εταιρείες του κλάδου της εξόρυξης πετρελαίου και αερίου που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ, σε πρόσφατη αναφορά της, τη στιγμή που οι οικονομικές τους προοπτικές εμφανίζονται ολοένα και καλύτερες. Πρόσφατα, οι όμιλοι αυτοί ανακοίνωσαν την αναθεώρηση προς τα επάνω των κοιτασμάτων Ταμάρ και Λεβιάθαν εντός της ισραηλινής ΑΟΖ, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τα οικονομικά οφέλη τόσο για τις ίδιες, όσο και για τη χώρα.

Επίσης, σημασία έχει η πρόσφατη επίσκεψη διοικητικών στελεχών της αμερικανικής Apache στην περιοχή: «Αν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι δεν εξετάζεται μια είσοδος στην αγορά του Ισραήλ, η επίσκεψη φανερώνει το ανανεωμένο ενδιαφέρον των μεγάλων ομίλων για τις δυνατότητες της περιοχής», τονίζει η Barclays.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τις θετικότερες προοπτικές έχει η Ratio Oil Exploration, η οποία συμμετέχει στο κοίτασμα Λεβιάθαν και χαρακτηρίζεται ως « overweight», όπως και η Delek Energy Systems, ενώ « equal weight» χαρακτηρίζεται η Avner Oil. Από την άλλη, ελαφρώς χειρότερη είναι η εικόνα της Tamar Isramco, για την οποία η τιμή στόχος μειώθηκε.