Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 3,89% από την 1η Απριλίου 2013 πρότεινε η αρμόδια ομάδα εργασίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Βουλγαρίας (SEWRC).
Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 3,89% από την 1η Απριλίου 2013 πρότεινε η αρμόδια ομάδα εργασίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Βουλγαρίας (SEWRC). Σύμφωνα με την πρόταση της Αρχής, η τιμή του φυσικού αερίου θα διαμορφωθεί στα 630,94 λέβα/ανά 1.000 κυβικά μέτρα (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), έναντι 656,47 λέβα/ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

Στις 11 Μαρτίου, η κρατική εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Bulgargaz πρότεινε τη μείωση της τιμής φυσικού αερίου κατά 3,22% για το β' εξάμηνο του 2013.

Η SEWRC ανακοίνωσε ότι η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου θα σηματοδοτήσει την έναρξη αντίστοιχων εξελίξεων στην τιμή της θέρμανσης και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής επισημαίνεται ότι, η τιμή θέρμανσης αναμένεται να μειωθεί κατά 3,83% για τους καταναλωτές της επιχείρησης θέρμανσης της Σόφιας, κατά 4,92% για τους πελάτες της επιχείρησης θέρμανσης του Πλόβντιβ και κατά 6,48% για τους πελάτες της επιχείρησης του Πλέβεν.

Η έκθεση της ομάδας εργασίας που προτείνει τη μείωση της τιμής θέρμανσης θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου η Ρυθμιστική Αρχή να λάβει τις τελικές αποφάσεις.