Βουλγαρία-Ρουμανία: «Δύο Λαοί, Ένας Αγώνας» Κατά της Εξόρυξης Σχιστολιθικού Μεθανίου Από τη Chevron

Βουλγαρία-Ρουμανία: «Δύο Λαοί, Ένας Αγώνας»  Κατά της Εξόρυξης Σχιστολιθικού Μεθανίου Από τη Chevron
energia.gr
Πεμ, 4 Απριλίου 2013 - 18:40
«Δύο λαοί, ένας αγώνας». Με αυτό το σλόγκαν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Ντόμπριτς συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Ρουμάνων εναντίον της προσπάθειας της α/photos/articlefiles/shale gas drill.jpgμερικανικής εταιρίας Chevron να αρχίσει έρευνες για σχιστολιθικό μεθάνιο στη βόρεια γείτονα της Βουλγαρίας με τη μέθοδο, hydraulic fracking
«Δύο λαοί, ένας αγώνας». Με αυτό το σλόγκαν εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Ντόμπριτς συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Ρουμάνων εναντίον της προσπάθειας της αμερικανικής εταιρίας Chevron να αρχίσει έρευνες για σχιστολιθικό μεθάνιο στη βόρεια γείτονα της Βουλγαρίας με τη μέθοδο, hydraulic fracking. Λέγεται ότι με τη μέθοδο αυτή υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του περιβάλλοντος και, κατά κύριο λόγο, των υπόγειων νερών. Η εξόρυξη του σχιστολιθικού μεθανίου απαγορεύεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ρουμανίας στη Σόφια εκπρόσωποι περιβαλλοντολογικών οργανώσεων ζήτησαν από τη βουλγαρική κυβέρνηση να θέσει το θέμα των άγνωστων κινδύνων των ερευνών για σχιστολιθικό αέριο στην κυβέρνηση της Ρουμανίας.