Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμης Ενέργειας (EREC) δημοσίευσε σήμερα την μελέτη με τίτλο «Χατ τρικ 2030 – Ένα ενσωματωμένο πλαίσιο για το κλίμα και την ενέργεια», προκειμένου να δώσει έμφαση στον στόχο για τις ΑΠΕ με άξονα το 2030.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμης Ενέργειας ( EREC) δημοσίευσε σήμερα την μελέτη με τίτλο «Χατ τρικ 2030 – Ένα ενσωματωμένο πλαίσιο για το κλίμα και την ενέργεια», προκειμένου να δώσει έμφαση στον στόχο για τις ΑΠΕ με άξονα το 2030.

Ο Ράινερ Χίνριχ, πρόεδρος του Συμβουλίου, τόνισε ότι «οι ΑΠΕ χρειάζονται προβλεψιμότητα και σταθερότητα πέραν του 2020. Αυτή παρέχεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από έναν δεσμευτικό στόχο για το 2030, ο οποίος θα πρέπει να συνδυαστεί με τους στόχους για τους ρύπους και την εξοικονόμηση ενέργειας».

«Το μήνυμα είναι απλό», συνέχισε. «Αν θέλεις να ρίξεις τα κόστη, να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας, να αντικαταστήσεις τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και να φέρεις καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις, τότε το χατ τρίκ του κλίματος και των ενεργειακών στόχων είναι ο καλύτερος τρόπος», πρόσθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «οι επιτυχημένες οικονομίες στις επόμενες δεκαετίες θα είναι εκείνες που μειώνουν την χρήση των πρώτων υλών και τις εκπομπές ρύπων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες επιχειρήσεις μέσω της τεχνολογικής ηγεσίας και της απασχόλησης στις ΑΠΕ».