Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Πορτογαλία η... Πράσινη!

Πορτογαλία η... Πράσινη!

Πριν από πέντε χρόνια, οι ηγέτες της Πορτογαλίας αποφάσισαν να µειώσουν την εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόµενα ορυκτά καύσιµα θέτοντας σε εφαρµογή µια σειρά από φιλόδοξα προγράµµατα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιµες πηγές – κυρίως τιθασεύοντας την αιολική και την υδροηλεκτρική ενέργεια, αλλά και την ενέργεια του ήλιου και των κυµάτων του ωκεανού.

Βοσνία - Ερζεγοβίνη : Ενδιαφέρον της RWE για Επενδύσεις στην Ενέργεια

Βοσνία - Ερζεγοβίνη : Ενδιαφέρον της RWE για Επενδύσεις στην Ενέργεια

Το ενδιαφέρον της για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας επανέλαβε η γερμανική εταιρία RWE, μέσω των εκπροσώπων της, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους των αρχών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Οι Κουτοπονηριές

Οι Κουτοπονηριές

Το αεράκι των Δωδεκανήσων και η αρμύρα της Ρω αγρίεψαν τον κ. Δ. Δρούτσα. Αρχισε να τσινάει με την τουρκική διπλωματία. Μία μόνο φρασούλα εκ μέρους του εκδηλώνει δυσφορία:«Κουτοπονηριές και προκλήσεις δεν χωρούν». Οχι τίποτε άλλο, για να μη νομίζει ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου ότι γίνανε φιλαράκια επειδή μοιράστηκαν μια χωριάτικη σαλάτα.

Η Πώληση Δεν Είναι Λύση

Η Πώληση Δεν Είναι Λύση

Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας άρχισε το 1996 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το 1999 στην Ελλάδα. Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας, η εξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Καθώς δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί ανταγωνισμός με υγιή τρόπο ήταν αναπόφευκτο να τεθεί, αργά ή γρήγορα, ζήτημα βίαιης προσαρμογής στους κοινοτικούς κανόνες για την ενιαία, εσωτερική αγορά ενέργειας.

«Παιχνίδια» Εκατ. Ευρώ με «Ρύπους»

«Παιχνίδια» Εκατ. Ευρώ με «Ρύπους»

Περιβαλλοντικό σκάνδαλο ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εξελίσσεται στο πλαίσιο του νέου συστήματος εμπορίας ρύπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατήγγειλαν πριν από λίγες εβδομάδες οι ευρωβουλευτές Θόδωρος Σκυλακάκης και Gerben-Jean Gerbrandy.