Ευρωπαϊκές Ειδήσεις

Αυτό Είναι το Σπάταλο Κράτος

Αυτό Είναι το Σπάταλο Κράτος

Η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα προς αντιμετώπιση προβλήματος που δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει. Έτσι, τα μέτρα και απρόσφορα είναι και την δυσλειτουργία του κράτους θα επιτείνουν. Τoν βασικό τους άξονα αποτελεί η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο. Αμέσως μεν με την περικοπή αποδοχών. Εμμέσως δε με την αύξηση των φόρων κατανάλωσης. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι εκεί.

Russia Not Looking To Merge South Stream, Nabucco

Russia Not Looking To Merge South Stream, Nabucco

Russia isn't considering merging its South Stream gas pipeline project with the European Union-backed Nabucco scheme, Energy Minister Sergey Shmatko said Monday, refuting a proposal to do so made last week by Italy's Eni SpA (E)'s Chief Executive Paolo Scaroni.

Slovak, Hungarian Natural Gas Pipeline Operators Take Bids

Slovak, Hungarian Natural Gas Pipeline Operators Take Bids

The Slovak and Hungarian natural gas transmission and pipeline operators have started taking binding bids for capacity in the planned pipeline that will connect the Hungarian and Slovak natural gas networks, the Slovak pipeline operator said Monday.

Μια Απεργία... Βενζινοκίνητη

Μια Απεργία... Βενζινοκίνητη

Ένας ίσκιος πλανάται σήμερα πάνω από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία: ο ίσκιος της Total. Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας έχει γίνει σοβαρή εστία κοινωνικής έντασης τους τελευταίους μήνες. Αιτία, η απόφασή της να κλείσει το διυλιστήριο στη Δουνκέρκη, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις και έχει δημιουργήσει φόβους για τον επαρκή ανεφοδιασμό

Η Λύση Βρίσκεται στην ΕΚΤ, Όχι στο ΔΝΤ

Η Λύση Βρίσκεται στην ΕΚΤ, Όχι στο ΔΝΤ

Μετά την επιτυχία που είχαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τους ηγέτες της Ευρώπης και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Ελλάδα βγήκε επιτέλους από τα αρνητικά πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου και άρχισε να ξαναχτίζει την πολλαπλώς τρωθείσα αξιοπιστία της οικονομίας της. Αν και η έκβαση της μάχης δεν έχει ακόμη κριθεί, οι διαβεβαιώσεις στήριξης από την Κομισιόν και οι προτάσεις Βέμπερ για την προστασία των ελληνικών ομολόγων στην ΕΚΤ διαμορφώνουν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο στρατηγικής για την έξοδο από την κρίση, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και χωρίς το απειλητικό σενάριο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Βουκουρέστι: Διάσκεψη για τον Ενεργειακό Ρόλο της Ρουμανίας στην Ευρώπη

Βουκουρέστι: Διάσκεψη για τον Ενεργειακό Ρόλο της Ρουμανίας στην Ευρώπη

Κοινή συνεδρίαση για την παρουσίαση της πορείας μετεξέλιξης της Ρουμανίας σε ενεργειακό κόμβο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρωσίας-Ρουμανίας, η Γενική Ένωση Βιομηχάνων Ρουμανίας και ο Φορέας Διαχείρισης Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της χώρας. Εν εξελίξει σχέδια για την υλοποίηση νέων ενεργειακών δικτύων, αλλά και για την κατασκευή αποθηκευτικών υποδομών φυσικού αερίου, με άμεσο στόχο την ενεργειακή διασύνδεση των ευρωπαϊκών αγορών, με το φυσικό ενεργειακό πλούτο της Κεντρικής Ασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία αν και είχε αντικείμενο την ενέργεια, λαμβάνει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις

Πρέπει να Προχωρήσουμε και σε Τολμηρά Αναπτυξιακά Μέτρα

Πρέπει να Προχωρήσουμε και σε Τολμηρά Αναπτυξιακά Μέτρα

Αν τα πρωτοφανή δημοσιονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν συνοδευτούν ταχύτατα με ακόμα πιο επώδυνα αλλά αναγκαία αναπτυξιακά μέτρα, τότε θα έχουμε κυριολεκτικά κάνει «μια τρύπα στο νερό». Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είχαν έναν και μοναδικό στόχο: να μπορέσουμε να δανειστούμε με όσο το δυνατόν λιγότερο επαχθείς όρους.

Επιτροπή: Σε Καλό Δρόμο η Ευρώπη για τον Στόχο του 2020 στις ΑΠΕ

Επιτροπή: Σε Καλό Δρόμο η Ευρώπη για τον Στόχο του 2020 στις ΑΠΕ

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο πέντε κράτη-μέλη της Ε.Ε. σκοπεύουν να αγοράσουν ενέργεια από ΑΠΕ από άλλες χώρες, τη στιγμή που η Ένωση αγωνίζεται για να επιτύχει τον στόχο της συμμετοχής τους κατά 20% στην παραγωγή ενέργειας ως το 2020.