Η αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου σχιστών (shale oil) θα ανακάμψει. Αυτό τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Ernest Moniz, σε μία περίοδο κατά την οποία κλείνουν όλο και περισσότερες εξέδρες άντλησης πετρελαίου και μάλιστα σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης, γίνοται όλο και περισσότερες περικοπές στις δαπάνες των εταιρειών του κλάδου αλλά και ματαιώσεις πρότζεκτς εξόρυξης

Η αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου σχιστών (shale oil) θα ανακάμψει. Αυτό τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Ernest Moniz, σε μία περίοδο κατά την οποία κλείνουν όλο και περισσότερες εξέδρες άντλησης πετρελαίου και μάλιστα σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης, γίνοται όλο και περισσότερες περικοπές στις δαπάνες των εταιρειών του κλάδου αλλά και ματαιώσεις πρότζεκτς εξόρυξης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο CNBC o Μονιζ, «η παραγωγή πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει πέσει δραματικά, - έχει μειωθεί λίγο αλλά βρίσκεται υψηλότερα κατά τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα συγκριτικά με κάποια χρόνια πριν».

«Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (Energy Information Administration των ΗΠΑ - EIA) αναμένει πως η μέση παραγωγή φέτος θα εξακολουθήσει να είναι πάνω από εννέα εκατ. βαρέλια την ημέρα οπότε η πτώση δε θεωρείται μεγάλη. Πιθανώς, οι προσδοκίες είναι πως με τον καιρό θα δούμε μια αργή μεταστροφή της μείωσης και πως η παραγωγή θα αποκατασταθεί», τόνισε.

«Σίγουρα δεν έχουμε περιορισμένους πόρους», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας επιπλέον πως η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας εξακολουθεί να αυξάνεται παρά τις χαμηλότερες τιμές. Σύμφωνα με τον Αμερικανό Υπουργό Ενέργειας, οι πρώτες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου θα βγουν στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους.