Οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream δεν έχουν σταματήσει, ωστόσο η ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί ότι θα στηρίξει το έργο, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
Οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream δεν έχουν σταματήσει, ωστόσο η ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί ότι θα στηρίξει το έργο, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την Πέμπτη, στην καθιερωμένη, σε ετήσια βάση, συνέντευξη που παραχωρεί στους ανταποκριτές του ρωσικού και του ξένου Τύπου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διακοπής της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω του Nord Stream 2, δήλωσε ότι «μία διαδρομή φέρει ήδη μόνο το 50% του φορτίου» και προσέθεσε πως εάν η Ουκρανία μπορούσε να παρέχει εγγυήσεις για την στήριξη της λειτουργίας του αγωγού, τότε η Ρωσία θα μπορούσε να συνεργαστεί.

Για τον αγωγό South Stream, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός, ότι η Βουλγαρία, λειτούργησε «ενάντια στο εθνικό της συμφέρον, διακόπτοντας το έργο, το οποίο θα έφερνε πολλά χρήματα στη χώρα».

Τέλος, σχετικά με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακούγιου της Τουρκίας, δήλωσε πως «θα πρέπει να αποφασιστεί σε εταιρικό επίπεδο», διευκρινίζοντας ότι «η Ρωσία δεν έχει επενδύσει 3,5 δισ. δολάρια για την κατασκευή του».