Τορπίλη για την Οικονομία τα Σενάρια Μείωσης του Χρέους με Ανταλλαγή την «Φιλοξενία» Μεταναστών - Προσφύγων στην Ελλάδα

Τα καλλιεργούμενα μετ’ επιτάσεως σενάρια από Βρυξέλλες και Βερολίνο, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί απομείωσης του χρέους της χώρας, με την Γερμανία να αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία, με ανταλλαγή την μόνιμη «φιλοξενία» προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, και μάλιστα σε νησιά, αποτελεί τορπίλη πρώτου μεγέθους για την οικονομία και εύρυθμη λειτουργία της χώρας. Σύμφωνα με την ανωτέρω πρόταση που πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας θα γίνει ο πρώτος και τελευταίος προορισμός κάθε εισερχόμενου πρόσφυγα και λαθρομετανάστη με τις υπηρεσίες της Κομισιόν να αναλαμβάνουν να στήσουν και να οργανώσουν την περίθαλψη των μερικών εκατομμυρίων που θα καταφθάνουν κάθε χρόνο σε οργανωμένους μόνιμους οικισμούς, δηλαδή κάτι σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, και μάλιστα αποκλειστικά σε νησιά
energia.gr
Τρι, 26 Ιανουαρίου 2016 - 15:07

Τα καλλιεργούμενα μετ’ επιτάσεως σενάρια από Βρυξέλλες και Βερολίνο, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί απομείωσης του χρέους της χώρας, με την Γερμανία να αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία, με ανταλλαγή την μόνιμη «φιλοξενία» προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, και μάλιστα σε νησιά, αποτελεί τορπίλη πρώτου μεγέθους για την οικονομία και εύρυθμη λειτουργία της χώρας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω πρόταση που πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας θα γίνει ο πρώτος και τελευταίος προορισμός κάθε εισερχόμενου πρόσφυγα και λαθρομετανάστη με τις υπηρεσίες της Κομισιόν να αναλαμβάνουν να στήσουν και να οργανώσουν την περίθαλψη των μερικών εκατομμυρίων που θα καταφθάνουν κάθε χρόνο σε οργανωμένους μόνιμους οικισμούς, δηλαδή κάτι σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, και μάλιστα αποκλειστικά σε νησιά. Με την ΕΕ να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας των προσφυγικών αυτών στρατοπέδων. Ο στόχος της Γερμανίας, και της πέριξ αυτής κρατών του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, είναι προφανής αφού με αυτό το ολοκληρωτικής έμπνευσης σχέδιο θέτουν άμεσα τέρμα στην είσοδο προσφύγων στις χώρες τους.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθούμε τις αρνητικές επιπτώσεις του μεγαλεπήβολου αυτού σχεδίου για την οικονομία και την εύρυθμο λειτουργία της χώρας μας. Με το που θα γίνει γνωστό ότι λειτουργούν οργανωμένες εστίες φιλοξενίας στη χώρα μας όπου τα πάντα παρέχονται δωρεάν, μερίμνη των υπηρεσιών της ΕΕ, θα εισρεύσουν όχι ένα ούτε δύο, ούτε τρία αλλά αρκετά εκατομμύρια προσφύγων, με την Τουρκία να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην επαναπροώθηση τους. Με το που θα κάνουν το γύρο του κόσμου οι πρώτες εικόνες από τις ορδές των αποβιβαζόμενων προσφύγων και την εγκατάσταση τους σε «στρατόπεδα φιλοξενίας» στα Ελληνικά νησιά, ο τουρισμός θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Ουσιαστικά το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα θα σταματήσει πάραυτα με τα κουφάρια των ξενοδοχειακών μονάδων και τους χιλιάδες των απασχολούμενων σε αυτά ανέργους απλώς να θυμίζουν ότι κάποτε αυτή η χώρα αποτελούσε τουριστικό προορισμό.

Πέρα όμως από την μη αναστρέψιμη ζημιά στον τουρισμό, η βλάβη για την οικονομία και τον τόπο θα είναι γενικότερη με κατακόρυφη κατάρρευση των αξιών των ακινήτων και την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Και ας μην συζητήσουμε καλύτερα τις παρενέργειες για την ασφάλεια της χώρας η οποία θα γίνει μαγνήτης για κάθε είδους Τζιχαντιστή.

Και όλα αυτά για μία αβέβαιη, έωλη και απροσδιόριστη μείωση του χρέους χωρίς να είναι ξεκάθαρο καν εάν αυτό θα γίνει άμεσα ή σε βάθος χρόνου, σε τι ποσοστό και με τι όρους.

Αλλά ακόμα και εάν εξετάσουμε το θέμα του χρέους με καθαρά οικονομικούς όρους, το επείγον σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η μείωση του αλλά η επιστροφή στην ανάπτυξη. Η ανάδειξη του χρέους και της επιτακτικής ανάγκης μείωσης του, που το έχει έντεχνα αναγάγει η σημερινή κυβέρνηση σε μείζον θέμα για καθαρά αποπροσανατολιστικούς λόγους, ώστε να δικαιολογεί την αδράνεια της και την αποστροφή της για τις απαραίτητες επενδύσεις που μόνο από τον ιδιωτικό τομέα μπορούν να προέλθουν, έρχεται τώρα να μας απειλήσει ως όπλο στα χέρια των δανειστών. Τώρα πήρανε αυτοί τη σημαία του χρέους στα χέρια τους και μας την σείουν ως καρότο και μαστίγιο συγχρόνως.

Η εμφάνιση και μόνο αυτών των επικίνδυνων σεναρίων περί «μείωσης χρέους έναντι φιλοξενίας» είναι ενδεικτικό της υποκρισίας και διπλοπροσωπίας της σημερινής περιχαρακωμένης Ευρώπης. Για μία ακόμη φορά η ΕΕ, και η Γερμανοκρατούμενη Κομισιόν, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους προσπαθώντας να καταστήσουν την οικονομικά ευάλωτη Ελλάδα ως τον τέλειο αποδιοπομπαίο τράγο. Ενώ η υπεύθυνη και έντιμη λύση θα ήτο να επιμείνουν στην εφαρμογή του συμφώνου που υπέγραψε η ΕΕ με την Τουρκία τον περασμένο Νοέμβριο βάσει της οποίας, έναντι αμοιβής των €3.0 δισεκατομμυρίων, η γείτονα αναλαμβάνει να περιορίσει άμεσα και αποτελεσματικά τη ροή των προσφύγων από τα παράλια της προς τα Ελληνικά νησιά. Με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο που της έχει ήδη ανατεθεί και συμφωνηθεί, και ήδη ενεργεί καταλλήλως, στο πλαίσιο του Σένγκεν. Όλα τα άλλα σχέδια και σενάρια είναι εκ του πονηρού που απώτερο στόχο έχουν να πλήξουν περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας μας και να δημιουργήσουν τετελεσμένα.