Την απογοήτευσή του για την διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό εκφράζει στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, λέγοντας ότι το κλίμα των διαπραγματεύσεων έχει δηλητηριαστεί και πως οι τελευταίες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί άνοιξαν «πληγή» στην Ελληνοκυπριακή πλευρά. Σχετικά με τα ενεργειακά, τόνισε ότι δεν θα σταματήσουν οι εργασίες για φυσικό αέριο στο νησί
Την απογοήτευσή του για την διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό εκφράζει στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, λέγοντας ότι το κλίμα των διαπραγματεύσεων έχει δηλητηριαστεί και πως οι τελευταίες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί άνοιξαν «πληγή» στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.  

Σχετικά με τα ενεργειακά, τόνισε ότι δεν θα σταματήσουν οι εργασίες για φυσικό αέριο στο νησί.

Πρόσθεσε ότι η Ε/κ πλευρά δεν θέλει ένταση στην Μεσόγειο και πως μια πιθανή ένταση δεν θα πηγάζει από την ε/κ πλευρά. “Εμείς δεν θα ενοχλήσουμε κανέναν. Δεν έχουμε στρατιωτική δύναμη να στραφούμε εναντίον της Τουρκίας. Γύρω μας στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου. Είναι κοιτάσματα που μετά από χρόνια θα φέρουν έσοδα για όλους τους Κύπριους. Το μέλλον υπόσχεται πολλά σε όλους μας. Αυτό δεν είναι υπέρ μας να το καθυστερούμε. Ούτε υπέρ των Ε/κ ούτε υπέρ των Τ/κ. Ούτε και υπέρ της Τουρκίας είναι”.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως με μια λύση στην Κύπρο το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορεί να πάει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. “Ας υπογράψουμε ένα σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία. Η λύση που ψάχνουμε είναι αυτή. Η διαίρεση στα δύο δεν είναι λύση στο πρόβλημα. Θα είναι η αρχή για άλλα προβλήματα”, είπε.

Στο μεταξύ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros HP και το συνοδευτικό "Bravo Supporter βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κερύνειας. Το πρωί της Τρίτης, το Barbaros ήταν στα βόρεια του ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα.