Συμβόλαια για την προμήθεια ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στο Ισραήλ με φυσικό αέριο υπέγραψε η Energean Oil & Gas, ανοίγοντας τον «χορό» του ανταγωνισμού με τους άλλους μεγάλους «παίκτες» της ισραηλινής αγοράς
Συμβόλαια για την προμήθεια ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στο Ισραήλ με φυσικό αέριο υπέγραψε η Energean Oil & Gas, ανοίγοντας τον «χορό» του ανταγωνισμού με τους άλλους μεγάλους «παίκτες» της ισραηλινής αγοράς.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg, η Energean συμφώνησε στην πώληση ως 23 δισ. κυβικών μέτρων ΦΑ στις εταιρείες Dalia Power Energies και Or Power Energies. 

Η ελληνική εταιρεία έχει πει ότι θα πωλήσει φυσικό αέριο στην ισραηλινή αγορά, από τα πεδία φυσικού αερίου Τανίν και Καρίς, σε χαμηλότερες τιμές έναντι αυτών που πληρώνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρισμού στη χώρα, η Israel Electric, για την αγορά φυσικού αερίου από το πεδίο Ταμάρ, το δεύτερο μεγαλύτερο στο Ισραήλ.

Πέρυσι, πλήρωσε κατά μέσο 5,22 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, σύμφωνα με την Noble Energy, η οποία ελέγχει ένα μεγάλο ποσοστό του «Ταμάρ» και είναι ο ταυτόχρονα ο διαχειριστής (operator). 

«Η συμφωνία είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς το να φέρουμε ανταγωνισμό και φθηνότερη ενέργεια στην αγορά προς όφελος των Ισραηλινών καταναλωτών και της οικονομίας της χώρας», δήλωσε ο επικεφαλής της Energean, κ. Μαθιός Ρήγας.

Η Energean διαπραγματεύεται νέες συμβάσεις στην ισραηλινή αγορά και σχεδιάζει να υποβάλει [προς έγκριση] το σχέδιο ανάπτυξης για τα πεδία Καρίς και Τανίν τις επόμενες εβδομάδες, προσέθεσε.